Közelebb lehet a Street Fighter 6 megjelenése, mint gondolnánk?

A Capcom hiába mond csak annyit, hogy a három évtizede futó verekedős franchise-ának új része valamikor 2023-ban fog megjelenni, nem kizárt, hogy az első negyedévben akár meg is jelenhet a játék.

 

A dél-koreai korhatár-besorolással foglalkozó bizottság ugyanis kiértékelte a Street Fighter 6-ot, ami 15-ös értékelést kapott. Ebből az következik, hogy a játék nincs messze a célvonaltól, és egy régebbi példát is említhetünk. A Guerrilla Gamestől a Horizon II Forbidden West tavaly novemberben lett értékelve, a PlayStation 5 és a PlayStation 4 pedig februárban kapta meg, tehát itt kb. három hónap telt el.

Ezzel azért szembe mehet a God of War: Ragnarök története: a szintén PlayStation 5-re és PlayStation 4-re kapható játék (heh, mintha Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója újfent befürdött volna: ő régebben azt mondta, hogy ideje a PlayStation 4-ről váltani, ezért PlayStation 5-exkluzív például a Horizon II, de aztán meggondolták magukat) ugyanis májusban kapott értékelést, ám a megjelenés csak novemberben történt meg, úgyhogy itt fél év telt el…

A Capcom azt állította a legújabb pénzügyi jelentésében, hogy a március 31-ével záródó üzleti évben még egy nagyobb megjelenésük lesz. Ez értelemszerűen a Resident Evil 4 Remake, de a japán kiadó még változtathat a tervein. Hivatalosan tehát az a helyzet, hogy a jelenlegi üzleti évben nem tervezik kiadni, de ki tudja, lehetséges egy tavaszi megjelenés. De érdemes visszanézni a múltra. A Street Fighter V 2016 februárjában jött ki PlayStation 4-re és PC-re, a Street Fighter IV pedig 2009 februárjában jelent meg PS3-ra és X360-ra (a játéktermi változat pedig 2008 nyarától volt játszható). Úgyhogy célszerű lehet a tradíció folytatása, de ez a Capcomon múlik…

A Street Fighter 6 valamikor 2023-ban jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, illetve PlayStation 4-re (a Resident Evil 4 Remake szintén ezekre jön… vajon mennyit fizetett a Sony a Capcomnak a PS4 portokért?).

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu