Raspberry Pi mindenkinek: jó indokkal késik a Raspberry Pi 5 [VIDEO]

TECH HÍREK – Az ötös modell nem fog 2023-ban megjelenni, de nem azért, mert a gyártó sikertelen volna.

 

A Raspberry Pi készülékek mögött álló cég vezérigazgatója, Eben Upton az ExplainingComputersnek adott egy interjút, amit beágyaztunk lent. Ebben Upton kifejtette, hogy az ellátási nyomás miatt nem fogják jövőre a piacra dobni a Raspberry Pi 5-öt (eddig ugyanis az volt a terv, hogy 2023 második felében jött volna ki), de cserébe nem lesz hiány a készleteikből, így aki egy négyest akar venni, könnyen találni fog egyet. A Raspberry Pi 5 több dologban is erősebb lesz a négyesnél.

Gyorsabb processzor és Wi-Fi, több RAM, ilyesmi mindig jól jön egy új modellben, de majd meglátjuk, hogy mit tartogat a kis csomag, ugyanis ezek a mikroszámítógépek nem olyan hatalmas készülékek. Az érdeklődés irántuk nem a nagyobb cégektől jön a leginkább. Upton kihangsúlyozta, hogy a nagyob rendelések mögött kisebb cégek állnak, akik vagy a Pi-t használják, vagy ezeket használják saját termékük alapjaként. Egyszerre néhány száz készüléket vásárolnak az igényeik kielégítésére, és ez a jelenlegi nehéz helyzet miatt nem könnyű. A korlátozottan elérhető mennyiség árthat a cégeknek, ezért most inkább a készletek bővítésén van a hangsúly.

Egy másik gondolatot is érdemes kiemelnünk: a Pi platform DIY (házi barkácsolós) megközelítése mellé nem nagyon passzol oda, ha várólistákat kellene alkalmazni, hanem inkább az várható el, hogy könnyedén lehessen szerezni a készülékből, és mindezt költséghatékonyan kell megoldani. Upton is mondta, hogy ők azt akarják, hogy ha valaki reggel úgy kel fel, hogy egy Raspberry Pi-t akar, akkor másnap délelőtt kilenc órakor már a kezei között is legyen (értelemszerűen ez Magyarországon lehetetlen, ugyanis a Posta is jobban teljesít).

A Raspberry Pi sokoldalúan felhasználható. Akár arra is, hogy hardveresen (!) blokkoljuk a reklámokat például a YouTube-on, ha a szoftveres megoldások (AdBlock Plus, uBlock Origin) nem működnének megfelelően.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu