Kárpótlásban részesülnek a Destiny 2-t Google Stadián játszók

Nem valami sok, de kiindulópontnak korrekt ajánlat az, amit a már a Sony Interactive Entertainmenthez tartozó Bungie kínál a már megszűnt felhős szolgáltatást használó játékosainak.

 

A Google Stadia távozására T.S. Eliot Az üresek című verse jutott az eszünkbe: „nem bumm-mal, csak nyüszítéssel” szűnt meg (Vas István fordítása nem hozza azt az átütő érzést, amit az angol eredeti: not with a bang but a whimper), és a szolgáltatás mellett majdnem végig kitartott a Destiny 2 (az utolsó napokban már nem nagyon működött megfelelően a Google szolgáltatásán). A Stadia eltávozásával hoppon maradtak a játékosai, de legalább a Bungie igyekszik egy alternatívát ajánlani, igaz, csak ideiglenesen, így kiindulásként érdemes csak kezelni a csapat ajánlatát.

A 9to5Google írt arról, hogy a Bungie értesítette a felhős szolgáltatáson játszó felhasználóit, hogy bár a Google más felhős szolgáltatásoknak (pl. az AT&T-nek) licencelte a technológiát (miközben a játékok árát elkezdte visszatéríteni, de a Stadia Pro előfizetéseket NEM!), a Stadia halott, és a játékosokat nem akarják, hogy hoppon maradjanak, ezért egy hónapig ingyenesen használhatják az Nvidia GeForce Now szolgáltatását, és azt is Priority (elsőbbségi) tagsággal.

Az ajánlatuk február 19-éig él, de azért ez mindenesetre korrekt, mert a GeForce Now PC-n, iOS-en, Androidon, Nvidia Shielden és több okostelevízión is működik, ami mindenesetre erősebb felhozatal, amit a Google tudott (érthetetlen, hogy több hardvere sem támogatta a Stadiát, aminek eleinte még saját keresőmotorja sem volt), és az Nvidia igyekszik lépést tartani a technológia fejlődésével. (Azért az RTX 4080-as, Ultimate előfizetésük során még felbukkanhat, hogy a felhős teljesítmény elmarad a valódi videókártya frame rate-jétől, erről a minap írtunk!)

Ezzel a Destiny 2: Lightfall kiegészítője is játszható, és a GeForce Now esetében szó since arról, hogy az Nvidia saját fejlesztésű játékokkal tervezne, hanem egyszerűen lehetővé akarja tenni, hogy akár a Steames játékkínálatunkat felhőből jászhassuk. És eddig a mentalitásuk bevált.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu