Hamarosan három játéktól búcsúzhatunk, egy stúdiónak is befellegzett

Kettőt az Electronic Arts, egyet pedig az Epic Games adott ki. A januári Square Enix-bezárósdik trendet indítottak…?

 

A VentureBeat arról ír, hogy az Industrial Toys, amit a Bungie alapítója és korábbi vezérigazgatója, Alex Seropian vezett, az Electronic Arts be fogja zárni, miután 2018-ban felvásárolta a Battlefield Mobile fejlesztőit. A játék még puha megjelenésben (soft launch) tartott május óta Androidon és iOS-en, így a hivatalos rajt előtt döntött úgy a kiadó, hogy a játéktól (és a stúdiótól) is megszabadul. Íme az EAndoklás (jaj, ezért a szóviccért pardon!): „Ahogy az iparág fejlődött és a mélyen összekapcsolt Battlefield-ökoszisztéma létrehozására irányuló stratégiánk formát öltött, úgy döntöttünk, hogy változtatunk a jelenlegi irányon, hogy a lehető legjobban megvalósítsuk a franchise-ról alkotott elképzeléseinket, és megfeleljünk a játékosok elvárásainak.”

Egy másik mobilos játéktól is el kell köszönnünk, ugyanis az Apex Legends Mobile is távozik. Ezt a Respawn egyik csapata mellett a PUBG Mobile mögött álló Tencent-stúdió, a Lightspeed & Quantum Studios közösen hozta létre, és a free-to-play játék szerverei magyar idő szerint május másodikán éjjel egy órakor lesznek lekapcsolva szintén iOS-en és Androidon. Addig el lehet költeni a játékbeli pénznemeket, de valódi pénzt nem fognak visszatéríteni. Erről a játékról egy blogposztot is közölt a Respawn, és ebből idézünk:

„A Respawnnál az a célunk, hogy a játékosoknak folyamatosan kiemelkedő játékokat nyújtsunk. Az erős kezdés után az Apex Legends Mobile tartalmi menetrendje kezdett elmaradni ettől a minőségi, mennyiségi és ritmusbeli mércétől, ezért a fejlesztőpartnerünkkel folytatott több hónapos munka után közös döntést hoztunk a mobiljátékunk leállításáról. Bár csalódást okozunk, büszkék vagyunk a játékra, amit elindítottunk, hálásak vagyunk az Apex Legends közösség támogatásáért, és biztosak vagyunk benne, hogy ez a játékosok számára a helyes döntés,” írta a Respawn. A negyedéves üzleti jelentés során Andrew Wilson, az Electronic Arts vezérigazgatója szerint sokat tanultak a játékból, és tervbe vették, hogy a jövőben egy jobban kötődő Apex Legends Mobile-élményt kínáljanak.

Az Epic Games és az Iron Galacy pedig bejelentette, hogy az augusztus 11-én PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Epic Games Store, PlayStation 4-re és Xbox One-ra megjelent free-to-play bunyós battle royale, a Rumbleverse egy hónap múlva meg is szűnik! Ez eléggé gyors halálnak nevezhető, és lássuk, hogy mi is az indoklás errefelé:

„Fontos frissítésünk van a Rumbleverse jövőjével kapcsolatban. Az Iron Galaxy Studios és az Epic Games sajnálattal közli, hogy a második szezon lesz az utolsó. Ez a projekt a szeretet munkája volt, hogy új élményt teremtsünk egy népszerű és rendkívül versenyképes játékműfajban. Ha részesei voltatok ennek az utazásnak, köszönjük nektek, akár a felfedezésünk után ugrottatok be az első játéktesztbe, akár csak most lőttétek ki magatokat először az ágyúból.

A Rumbleverse élő szolgáltatásai február 28-án, kedden délután öt órakor leállnak. Minden játékos, aki pénzt költött a Rumbleverse-re, jogosult a játékra vagy az abban elköltött pénz visszatérítésére. Ez magában foglalja a Rumbleverse Battle Pass vagy Brawlla Bills megvásárlását bármely platformon. Hamarosan megosztunk egy GYIK oldalt további visszatérítési információkkal. Kiadtuk a Rumbleverse utolsó frissítését. Bezárjuk a boltot, és megnyitjuk a teljes élményt minden játékos előtt. A jelenlegi Battle Pass mindenki számára elérhető lesz. Az XP-gyarapodásod megduplázódik, így minden ranghoz gyorsított feloldást kaphatsz. A négy, három, két, illetve egyjátékos módok elérhetőek lesznek, és további kiegészítőket és emote-okat is feloldottunk a játékban ingyenesen.

Még mindig jól szórakozhatunk együtt, mielőtt Grapital City-n lenyugszik a nap. A hátralévő hetekben megünnepelhetjük a versenyszellemet, amit ebbe a játékba hoztatok. Lesznek még élő közvetítések, hogy játszhassatok néhány játékot a fejlesztőkkel, és hagyjátok, hogy elhúzzák a függönyt, hogy megosszanak néhány kulisszák mögötti pillanatot a kreatív folyamatból, amely ezt a várost építette. Nagyon hálásak vagyunk a játékosoknak, akik csatlakoztak hozzánk. Köszönjük nektek! Ha kíváncsiak vagytok a jövőbeli terveinkre, nézzétek meg a közösségnek írt nyílt levelünket az Iron Galaxy blogon,” írta a stúdió.

Szóval három játéknak (és egy stúdiónak) konyec…

Forrás: VGC, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu