Elhunyt Raquel Welch, a ’60-as évek ikonikus színésznője

MOZI HÍREK – Rövid betegség után elhunyt Raquel Welch, aki az Egymillió évvel ezelőtt című filmmel vált egy csapásra az 1960-as évek Amerikájának szexikonjává.

 

 

Szomorú hír érkezett: a filmes ikon Raquel Welch 82 éves korában, rövid betegség után elhunyt. A legendás sztár az 1960-as évek egyik legnagyobb szexszimbóluma volt, és olyan filmekben szerepelt, mint az Egymillió évvel ezelőtt, a(z eredeti) Bájkeverő és a Fantasztikus utazás. A TMZ szerint a színésznő tegnap hunyt el, bár a halál okát nem hozták nyilvánosságra.

Raquel Welch, aki 1940-ben született Jo Raquel Tejada néven, 1964-ben kezdte karrierjét.

Hollywoodi munkásságának kezdetétől fogva az volt a terv, hogy a színésznőből szexszimbólumot csináljanak; a művészneve is akkor jött létre, amikor azt javasolták neki, hogy használja férje nevét, hogy elkerülje a latin szerepek tipizálását.

Miután 1964-ben debütált az A House Not a Home című filmben, Welch a következő évben az A Swingin’ Summer című filmben kapta meg az első kikiáltott szerepét. A nagy áttörést a Fantasztikus utazás című sci-fi film főszereplőjeként érte el 1966-ban. Ez a film volt az, amely elindította őt a sztárság útján, és az évtized, ha nem az évszázad egyik legnagyobb pin-up ikonjává tette.

Ugyanebben az évben Welch feltűnt az Egymillió évvel ezelőtt című filmben, amely máig az egyik legikonikusabb megjelenése. A kétrészes bundabikini sok, a korszakban felnőtt tinédzser falát díszítette. A popkultúra a következő évtizedekben is sokszor hivatkozott rá. Ezt bizonyítja, hogy a bikini felkerült a Time magazin 2011-es „A popkultúra tíz legjobb bikinije” listájára.

Bár Raquel Welch 1974-ben Golden Globe-díjat kapott A három testőrben nyújtott alakításáért, szexszimbólum-státuszát évtizedről évtizedre folyamatosan jegyzik.

1995-ben az Empire magazin a színésznőt a „Filmtörténet 100 legszexisebb sztárja” listáján szerepeltette. A Playboy a 3. helyre tette a „20. század 100 legszexisebb sztárja” listáján.

 

 

 

 

A színésznő imázsa az évek során nagy hatást gyakorolt a popkultúrára. Olyan stílusikon lett, akinek megjelenését és divatérzékét hírneve csúcsán gyakran másolták. A színésznő Egymillió évvel ezelőtt-plakátja volt az egyik pin-up kép Stephen King A remény rabjai című filmjében, amit Andy Dufresne menekülő alagútjának fedezésére használták.

Magánélete is mozgalmas volt: Welch négyszer ment férjhez, és az utolsó férjétől való válása után azt állította, hogy nem fog újra megházasodni.

Welch-nek első házasságából, amelyet középiskolai szerelmével, James Welch-csel kötött, két gyermeke született, Damon Welch és Latanne „Thanee” Welch.

Halálhírét követően számos méltatás jelent meg Welch rajongóitól a közösségi médiában. Mint mindig, most is a színésznő családjával, barátaival és rajongóival vagyunk ezekben a szomorú időkben. A színésznőnek küldött tisztelgések közül néhányat alább láthatsz. Nyugodj békében, Raquel Welch!

Forrás: TMZ

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu