Kleopátra most akkor fekete volt, vagy fehér? A Netflix rendezője reagál az óriási botrány után!

MOZI HÍREK – A Netflix Queen Cleopatra című filmjében Adele James fekete színésznőt láthatjuk Kleopátra szerepében, ami komoly felháborodást váltott ki Egyiptomban. A rendező, Tina Gharavi is megszólalt a kérdésben.

 

Tina Gharavi, az iráni perzsa származású rendező, a Varietyben közölt hosszú írásában reagált a kritikákra. Szerinte Hollywood eddig nem ábrázolta túl hitelesen a fáraónőt. Gharavi azt gondolja, bár nem biztos, hogy Kleopátra fekete volt, de nem lehetett olyan fehér, mint a korábbi megformálói, például Elizabeth Taylor.

A rendező felidézi, hogy gyerekként látta Taylor főszereplésével készült 1963-as Kleopátra filmet, és akkor is érezte, hogy valami nem stimmel a bőrszíne miatt. Gharavi szerint Kleopátra egyiptomi volt, nem lehetett görögebb vagy makedónabb, mint Rita Wilson vagy Jennifer Aniston. Kutatásai során rájött, hogy egy fekete színésznő által megformált Kleopátra politikai tett lenne, és a korábbi elrontott ábrázolások csak megerősítették őt abban, hogy ezt helyre kell hoznia.

A történészek szerint a casting után kiválasztott Adele James valószínűleg jobban hasonlított Kleopátrára, mint Elizabeth Taylor. Gharavi célja, hogy a sztorit humánusan és a maga nüanszaival együtt mutassa be. A rendező szerint Egyiptomban néhányan azt gondolják, hogy Kleopátra fehérsége ad neki értéket, ezért van szükség rá.

Gharavi hozzáteszi, hogy a forgatás alatt is internetes gyűlöletkampány zajlott ellene Egyiptomban, és azt vádolták, hogy „feketére moss” Kleopátrát és ellopja a történelmüket. Gharavi végső gondolatai szerint nem tudjuk, hogy az egyoptomi császárnő fekete volt-e, de biztosan nem volt olyan fehér, mint Elizabeth Taylor.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.