Nagyon durván beszólt a God of War atyja a The Legend of Zelda: Tears of Kingdomnak!

David Jaffe, a God of War és a Twisted Metal sorozatok atyja, nem rejti véka alá véleményét a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom című játékról.

 

A God of War alkotója – aki egyébként is a brutális őszinteségéről híres – éles kritikával illette a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom című játékot. Jaffe nemrégiben egészen konkrétan amiatt ostorozta a játékot, hogy annak grafikai kidolgozása nem felel meg a mai igényeknek, sőt, szerinte az új Zelda grafikája egyenesen

„sivár” és „elavult”.

Jaffe kijelentéseit különösen meglepőnek találhatjuk, tekintettel arra, hogy a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom eddig hatalmas sikernek örvend, rekordot döntött a franchise eladási adataiban, és széles körben elismerést kapott a kritikusoktól.

Jaffe elmondása szerint nem a játék minőségét, hanem a vizuális megjelenését kritizálja. A God of War alkotója szerint „megdöbbentő”, hogy a játék ilyen grafikai minőséget tud felmutatni, anélkül, hogy a kritikusok legalább egy kicsit kifogásolnák a vizuális megjelenést. Ugyanakkor hozzátette, hogy ő személy szerint nem gondolja rossznak a játékot. Jaffe a Twitteren osztotta meg észrevételeit:

Nem Jaffe az egyetlen, aki kritizálta a Zelda: Tears of the Kingdom grafikáját. Az interneten mások is rámutattak, hogy a játék grafikája a modern blockbusterekhez képest hiányos, míg mások még mindig azt emelték ki, hogy a Zelda: Tears of the Kingdom időnként küzd a képkockasebességgel. Úgy tűnik azonban, hogy a legtöbb kritikust nem zavarták annyira ezek a hátrányok, hogy csökkentsék a játék pontszámát, mivel úgy érzik, hogy a játék többi része annyira jó, hogy az előnyök egyszerűen felülmúlják a hátrányokat.

Mások talán azért voltak elnézőbbek a Zelda: Tears of the Kingdom esetében, mint a PS5-re vagy Xbox Series X-re készült játékoknál, mert a Zelda elavult hardveren fut. A Nintendo Switch már több mint hat éves, így sokan nem várták, hogy a Tears of the Kingdom valamiféle vizuális látványosság vagy technikai remekmű legyen. Lehetséges, hogy a kritikusok keményebben bírálták volna a Tears of the Kingdom grafikáját és teljesítményét, ha a következő Nintendo-konzolon jelenik meg, de ezt sosem tudjuk meg biztosan.

A The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom már megjelent, kizárólag Nintendo Switch-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu