Külsős appok nélkül bukásra van ítélve az Apple Vision Pro?

TECH HÍREK – Az Apple AR-headsetének szüksége van a külsős, third-party fejlesztésekre, ugyanis a cupertinói techcég egyedül nem képes mindent megvalósítani.

 

Az Apple Vision Pro a tervek szerint 2024 elején fog megjelenni, de már most hallani aggasztó dolgokat a technikailag kifinomult, ám ehhez mérten drága kiterjesztett (augmentált) valóság-headsetről. Egy bizonyos tényezőben hátrányban lehet, és ez elengedhetetlen lenne a siker elérésben! A külsős fejlesztőkről és az ő munkájukról van szó: egy konzol esetében is elengedhetetlen, hogy ne csak a gyártó játékai (first-party, belsős címek) legyenek sikeresek, hanem külső támogatás is kell.

Pontosan ebben lehet lemaradásban az Apple Vision Pro, ami messze nem abban a helyzetben van, amilyet az iPhone és az iPad élt átt: ott a fejlesztők azonnal ugrottak a lehetőségre, így milliónyi app jött létre. Viszont a Bloombergnek író Mark Gurman a Power On hírlevelében kissé borús jövőt festett a 3500 dolláros headsetnek: az árazás eltántoríthatja a fejlesztőket a rá történő fejlesztéstől!

„A válasz valahol a kettő között lesz. A fejlesztők a termék magas ára és az ennek megfelelő kis felhasználói bázis miatt talán csak lassan kezdenek Vision Pro-alkalmazásokat készíteni. Az eszköz nem rendelkezik olyan kézi vezérlőkkel, mint más headsetek, másrészről viszont a jelenlegi alkalmazásokat viszonylag fájdalommentesen lehet majd visionOS-re változtatni. Ez pedig segíthet abban, hogy a Vision Pro app store-ja sikeresebb legyen, mint az Apple Watch-é és a TV-iké, még ha soha nem is éri el az iOS-en lévő népszerűségét,” írta Gurman.

A készülék megjelenésekor három appvariáció lesz. Az egyik a nem módosított iPhone, iPad appokat futtatja a visionOS-ben egy ablakban, a második variáns iPad-appokat takar, amik átestek a konverzión, hogy natívan fussanak (ám ehhez a fejlesztőknek a felhasználói élmény javítása érdekében optimalizálni és módosítani kell), és a harmadik verzió natív VR- és AR-támogatást jelent. Gurman szerint nem kizárt, hogy az eddigi egy dolláros appárak itt meghúszszorozódnak, és ez lehet az új norma, és a termelékenységre kihegyezett applikációk 50-200 dollár között is lehetnek.

Szóval a hardver után a szoftver sem lesz olcsó.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu