A Star Wars Ashoka még tragikusabbá teszi Han Solo háttértörténetét

MOZI HÍREK – Ahsoka kirándulása Han Solo szülőbolygójára, Corelliára a legújabb Star Wars-sorozatban olyan igazságot tár fel, amely még tragikusabbá teszi Han háttértörténetét.

 

A Star Wars Ahsoka révén még tragikusabbá tette Han Solo háttértörténetét. A legújabb Star Wars-sorozat két epizódból álló elektromos premierjében Ahsoka megkezdi útját Thrawn nagyadmirális felkutatására, miközben félelmetes ellenfelek is keresik a hollétét. Ahsoka egykori jedi-tanítványa, Sabine Wren megszerzi, majd azonnal el is veszíti a térképet, amely a galaxisba száműzött Thrawn és Ezra Bridger számára készült, de a feladatra küldött HK bérgyilkos droidok származási helyeként a Corellia bolygóra vezetik vissza a nyomokat.

Ahsoka egyik szövetségese, Hera Syndulla tábornok az Ahsoka 2. epizódjában vele utazik a Corelliára, hogy megvizsgálja a létesítményeket. A Corellia már régóta hírhedt hajógyárairól, ahol a galaxis legnagyobb fregattjai, csillagrombolói és egyéb hajóépítői készültek. A bolygó arról is ismert, hogy Han Solo szülőbolygója, ami az olyan hajók, mint a Millennium Falcon iránti szenvedélyét táplálta. Ahsoka és Hera felfedezik, hogy a Corellia még mindig gyártja a Csillagrombolóban használt alkatrészek egy részét, annak ellenére, hogy az Új Köztársaság védelmi flottája soha nem rendelt meg ilyen méretű dolgokat, ami Han háttértörténetének tragikus igazságához vezet.

Ahsoka és Hera kirándulásán Corellián kiderül, hogy az ottani munkások közül sokan hűek maradtak a Birodalomhoz, ami hatalmas csapás Han számára, aki fáradhatatlanul dolgozott azért, hogy felszabadítsa a galaxist a birodalmi zsarnokság alól. Bár Ahsoka a hűségüket kapzsiságként utasítja el, az a szenvedély, amellyel az első ember azt mondta: „A Birodalomért!”, mielőtt leadta volna az első pisztolylövést, megmutatja, hogy a corelliaiak milyen mélyen hisznek abban, amit a Birodalom egykor képviselt. Csak azok, akik valóban hisznek egy ilyen célban, lennének hajlandóak kockáztatni, hogy meghaljanak érte.

A Birodalom iránti hűség, ahogyan azt a hajógyárakban mutatták, kikövezte az utat az Első Rend számára, hogy sikeresen meghódítsa a Magvilágokat, mint például Corellia. Az a rendszer, amelyet a Birodalom a Magvilágokon a legmarkánsabban bevezetett, virágzóvá tette őket, és elég meggyőző volt ahhoz, hogy az ilyen bolygók tárt karokkal fogadják az Első Rendet és a hozzájuk hasonló módszereket. Bár az egyenlőtlenség még mindig létezik ezeken a világokon, a gazdagok továbbra is egyre jobban virágoznak a Birodalom, majd később az Első Rend alatt, és így a Magvilágokon lakók továbbra is hűséget esküdtek nekik.

Ebből kiderül, hogy miért olyan tragikus Han háttértörténete, amit először a Solo: Egy Star Wars-történetben fedeztek fel, és miért teszi még szomorúbbá. Han közvetlenül érintett abban, ahogyan az elit felvirágzott a Birodalom zsarnoki rendszeréből, és annak ellenére, hogy ő és a többi korelliánus min ment keresztül ez idő alatt, a bolygó nagy része még mindig hűséget esküszik a Birodalomnak és az általuk létrehozott rendszereknek. Ez majd megmutatja, hogy a Galaktikus Polgárháború után miért tudott az Első Rend olyan könnyen felemelkedni a galaxisban, az Ahsoka által bemutatott Új Köztársaság hanyagsága és arroganciája mellett, mivel azt feltételezték, hogy a birodalmi hűség ilyen gyorsan eltűnhet.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.