A Volition hagyatéka tovább fog élni a Plaion alatt

Bár a Volition három évtized után bezárta kapuit (erről a minap beszámoltunk), a cég IP-it nem fogja elhanyagolni az Embracer Group.

 

Miközben a stúdiónak annyi, a Volition utolsó játéka, a Saints Row reboot a PlayStation Plus Essential szeptemberi kínálatának egyik címe (miközben a Sony eléggé pofátlanul a poszt végén dugta el, hogy legalább 30%-os áremelést fog megejteni a 12 havi előfizetésekkel, miközben semmi bejelentést nem tett arról, hogy cserébe MIT ad pluszban), a Volition bezárta kapuit, ami főképp a Sony szempontjából nevezhető felettébb nevetséges időzítésnek. Csakhogy a csapat több IP-t is létrehozott létezése során.

Belső nézetes űrhajós lövöldözés (Descent), űrharci szimulátor (FreeSpace 2), akció-RPG (Summoner)… de mégis a Red Faction és a Saints Row kapcsán ismerhetik a legtöbben a Volitiont. A Plaion alá tartozó Deep Silver a Twitteren közölte, hogy a stúdió IP-i tovább fognak élni a Plaion alatt, azaz az Embracer ezen ágazata egy másik fejlesztőnek licenszelheti a Red Faction és a Saints Row jogait, ha valaki velük foglalkozna. Esetleg egy másik belsős stúdió magára veheti a Volition-hagyatékot, de ne felejtsük, hogy az Embracer rengeteg felvásárolt IP-je közül sok nincsen használatban, ráadásul most a svéd konglomerátum beismerten a Gyűrűk ura IP-re koncentrál, hogy maximalizálja a jövedelmét (miközben potom 395 millió dollárért vették meg a jogokat, ebben a viszonylatban ez aprópénz).

A Volition két játékkal is befürdött a zárás előtt, ugyanis a Saints Row reboot előtt a 2017-es Agents of Mayhem származott tőlük. Az Embracer először nem akarta bezárni a csapatot, de miután novemberben a Deep Silvertől a Gearboxhoz vándorolt a Volition azzal a reménnyel, hogy Randy Pitchfordék jobban felügyelik a működtetésüket, mégis itt kötöttek ki. (A Gearbox Entertainment is érintett a leépítésekben!) A helyzetükön mit sem segített, hogy a szaúdi Savvy Games-szel tervezett, 2 milliárd dolláros megállapodás nem született meg, és ezért döntött Lars Wingefors, az Embracer vezérigazgatója egy teljes körű átszervezés mellett.

Lássuk, hogy ki vállalna be egy új Red Faction fejlesztését…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu