Jobb 2024-es játékkínálat Xbox Series-en mint PlayStation 5-ön?

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Microsoft játékkínálata jövőre erősebbnek tűnik a Sony felhozatalánál.

 

A nemrég bekövetkezett FTC/Microsoft-szivárgás alapján megtudtuk, hogy a redmondi techóriás több trükkel is készül a jövő évre. Sok kódneves projektjük van, és lehet, hogy a Sony is sok komoly játékkal tervez, azokról még csak szivárgás szintjén sem hallottunk még. A Sony-nak van azért pár izmosabb dobása, ez kétségtelen: a Final Fantasy VII Rebirth (Square Enix), a Rise of the Ronin (Team Ninja), és ezekhez csapódhat még a Pacific Drive, a Helldivers 2, esetleg az Insomniac Gamestől a Marvel’s Wolverine, továbbá a Foamstars. Ez nem sok.

Ezek mellé oda lehet tenni a bejelentési évszámmal sem rendelkező játékokat: Death Stranding 2 (Kojima Productions), Silent Hill 2 Remake (Team Bloober), de eközben az Xbox Game Studios listája termetesnek látszik: Senua’s Saga: Hellblade II (Ninja Theory), Avowed (Obsidian Entertainment), South of Midnight, esetleg az Everwild (Rare), és kis eséllyel a Clockwork Revolution (inXile Entertainment) is csatlakozhat a listához.

Az Xboxos szivárgások szerint egy új DOOM is készül (és ez már az id Tech 8-on fut majd), de az Indiana Jones-projekt, illetve a The Elder Scrolls IV: Oblivion remaster megelőzheti a megjelenésben ezt. Ott van a 2020-ban bejelentett State of Decay 3 is, ami talán 2024-ben eljut hozzánk, de a Playground Gamestől a Fable-t is régóta várjuk, és nem lenne meglepő, ha a Forza Horizon 6 is készülne.

Szóval igaz, hogy a Microsoft térfeléről rengeteg szivárgást láthattunk, még akkor is több projektnek tűnik tőlük az, mint amin a Sony dolgozhat a be nem jelentett játékok között. A Sony esetében hatalmas változás is jöhet, ha egy sokkal játékos- és Japán-barátibb vezérigazgatója lesz a Sony Interactive Entertainmentnek, miután Jim Ryan 2024 elején visszavonul. (Ezúton kívánunk neki minél több PS1-es és retro játékot. Ha már nem tetszik neki.)

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu