Nintendo Switch 2: már az árazás és a megjelenési dátum is kiszivárgott?

Mivel még megközelítőleg egy évre vagyunk az új Nintendo platform megjelenésétől, érdemes kétkedéssel fogadni ezeket a részleteket…

 

Egy bennfentes, The Snitch Discord szerverén írta az alábbiakat a SoldierDelta nevű felhasználó, aki korábban képeket és információkat szivárogtatott a Team Ninja játékáról, a Rise of the Roninról. Szerinte a Nintendo új konzoljának a kódneve NG (mivel a Switch esetében az NX-et használták, ez nem tűnik kitalációnak…), és már azt is kitűzte a japán cég napra pontosan, hogy mikortól lesz kapható „a második kapcsoló”!

Szerinte a Nintendo Switch utódja 2024. szeptember 24-én jelenik meg (kedd… a Switch egy pénteki napon rajtolt el), de november sem kizárható, mert egy ideiglenes, placeholder dátum is a tervek között szerepel. Két variánsban kaphatjuk majd a konzolt meg, ugyanis lesz egy alap verzió, amiért 450 dollárt (140 ezer forintot, bár addigra ki tudja, mennyire lesz értéktelen a forint) kérhet el a Nintendo, míg a csak digitális modell (tehát olyasmi, mint az Xbox Series S és a PlayStation 5 Digital Edition) 400 dollárért (kb. 160 ezer forintért) lesz megvásárolható.

A héten írtunk egy állásajánlatról, ami így reálissá teheti a szeptemberi rajtot: „Az új hardver megjelenését megelőzi a marketing, nem pedig annak közepén jelenik meg (vagy technikailag igen, de a rajt után módosított hirdetésekkel). Az állásajánlat inkább arra vonatkozik, hogy mikor vált magasabb fokozatba a marketing, így a nyári reklámözön után ősszel jöhet a Nintendo Switch utódja. Talán szeptemberben, de esetleg októberben kaphatjuk a kezeink közé az új hardvert. A Nintendo Switch Lite is szeptemberben vett rajtot, az OLED modell pedig egy októberi megjelenési dátummal rendelkezett… szóval mindkét hónap reálisnak hangzik!”

Természetesen (mint mindegyik Switch-utód pletykájánál) ki kell hangsúlyoznunk, hogy mindez még nem hivatalos információ, és tavaszig talán nem is fogja a Nintendo bemutatni, hogy mi érkezik a sikeres Switch után.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)