A Call of Duty ex-vezetője veszi át a Blizzard elnöki posztját

Johanna Faries ül be abba a székbe, amit néhány napja üresen hagyott a Blizzard Entertainment korábbi elnöke, Mike Ybarra.

 

Valahol várható volt, hogy miután az Activision Blizzard King akadály nélkül hullik a Microsoft mancsai közé, ledarálja azt. Itt is voltak leépítések és távozók, és az átszervezés közepette a vezetőség is módosult. Ezt bizonyítja Faries előléptetése: közel öt és fél éve van a kiadónál, és 2021 áprilisa óta a Call of Duty általános igazgatója volt, ezt megelőzőleg pedig a franchise eSport-osztályát vezette. Lefordítva közöljük Faries emailjét, amit a cég alkalmazottainak küldött:

„Kedves Blizzard, bár az első hivatalos napom nálatok február 5-én lesz, szeretném azonnal tudatni veletek, hogy megtiszteltetés számomra, hogy jövő héten csatlakozhatok hozzátok ebben az új minőségben. Mindezt alázatosan és tisztelettel teszem mindazok előtt, amit a Blizzard több mint harminc éve képvisel és nyújt a világnak. A mai nap vegyes érzelmekkel is jár. Az elmúlt napokban elvesztett tehetséges csapattársak elvesztése mellett nehéz elviselni azt a hatalmas izgalmat, amit a Blizzardhoz való csatlakozásom miatt érzek, és hogy a Blizzard következő fejezetének lendületére építhetek. Szeretném megköszönni Mattnek [Matt Booty, képletesen a ActiBlizz igazgatója; neki jelent a vezetőség – a szerk.] a bemutatást, tisztáznám a mai bejelentést, és szeretnék többet elmondani arról, hogyan látom a közös jövőnket a Blizzardnál. Megértem, hogy ez sok minden, amit fel kell dolgozni. A kinevezésem híre kétségtelenül számos reakciót, kérdést, sőt aggodalmat is kiválthat.

Az Activision, a Blizzard és a King határozottan különböző vállalatok különböző játékokkal, kultúrával és közösségekkel. Fontos megjegyezni, hogy a Call of Duty reggelente ébredő, a játékosok számára teljesítendő útja gyakran különbözhet a Blizzard birodalmának lenyűgöző játékaitól: mindegyik más játékélménnyel, az őket körülvevő közösségekkel és a siker szükséges modelljeivel rendelkezik. Ezt megbeszéltem a Blizzard vezetői csapatával, és e dinamikák iránti érzékenységgel és a Blizzard iránti mély tisztelettel lépek be ebbe a szerepkörbe, miközben elkezdjük felfedezni, hogy univerzumainkat még magasabb szintre emeljük. Elkötelezett vagyok amellett, hogy mindent megteszek, hogy a Blizzardot segítsem a fejlődésben, gondoskodással és odafigyeléssel rátok és a játékainkra, amelyek mindegyike egyedi és különleges a maga nemében. Optimista vagyok azzal kapcsolatban, hogy képesek leszünk a jelenlegi és jövőbeli játékosközösségeinket szolgálni, és tovább erősíteni a nagyszerűség, a csiszolás és a kreatív mesteri munka iránti közös szenvedélyt, ami a Blizzard játékkészítésre vonatkozó megközelítésének egyik jellemzője.

Jövő héten Irvine-ban leszek, és alig várom, hogy minél többetekkel találkozhassak. Nem hivatalos (és teljesen fakultatív) találkozókat szervezek, ahol szeretnék többet megtudni a szervezet minden tagjától. Azok, akik nem tudnak eljönni ezekre a találkozókra, vagy nem Irvine-ban tartózkodnak, kérjük, írjanak nekem egy emailt. A közeljövőben egy városházi találkozót is tervezünk. Néhány személyes adat rólam: életem első számú feladata két csodálatos fiú nevelése. A szülői munka mellett egy tipikus hetem része a napi jóga és imádkozás, és persze a videojátékok (nagy Diablo IV rajongó vagyok!). A játékokban és a játékkészítőkkel való közös munkában lelt örömöm mindvégig csak fokozódik. Továbbra is inspirál a Blizzard ikonikus öröksége, és az átalakító szerep, amit a játékok játszottak az életemben és mások életében. Alig várom, hogy belevágjak, hogy meghallgassalak, tanuljak, erőt adjak és együttműködjek mindannyiótokkal a közös, merész és fényes jövőnk érdekében. Kovácsoljunk együtt sok legendás napot,” írta Faries.

Nem lesz egyszerű feladata. Sok sikert neki!

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu