Phil Spencer: iOS-re nem lesz Xbox Cloud Gaming!

Az Xbox-vezér több témára is kitért a The Verge-nek adott interjújában.

 

A site-tól Tom Warren azt kérdezte Spencertől, hogy lenne egy normális Xbox Cloud Gaming app az iOS-en, miután Európában a digitális piaci törvény miatt az Apple-nek fel kell nyitnia az App Store-t. Erre Spencer így válaszolt: „Nincs lehetőségünk az Xbox Cloud Gaming monetizációjára iOS-en. Szerintem az Apple által előterjesztett javaslat – és szerintem Sarah Bond [Xbox-elnök] ezzel kapcsolatos megjegyzései helyesek voltak – nem megy elég messzire a nyitáshoz. Sőt, azt is mondhatnánk, hogy bizonyos értelemben az ellenkező irányba mennek, de semmiképpen nem mennek elég messzire ahhoz, hogy megnyissák a versenyt a világ legnagyobb játékplatformján.”

Ennek ellenére Spencer kijelentette, hogy a Microsoft továbbra is érdekelt a mobilos Xbox-bolt mihamarabbi megnyitásában, és így a Candy Crush, a Call of Duty, a Diablo Immortal és a Minecraft is teret nyerhetne az iOS-en és az Androidon. És mi a helyzet a Game Pass-szal? 34 millió előfizetőnél jár a szolgáltatás, de nem elsődleges fókusz a Microsoft számára a szolgáltatás: „Nem az a célunk, hogy mindenki Game Pass-előfizető legyen. Sokszor elmondtam már, hogy a tartalmi és szolgáltatási bevételeink 10-15 százaléka az előfizetői bevétel. A Game Pass ma jó üzlet számunkra, de semmiképpen sem tervezzük azt, hogy „Oké, mindenkinek Game Pass-előfizetővé kell válnia”. Nem kell csak a Game Passra összpontosítanunk, hanem az Xbox teljes üzletágának egészségére kell gondolnunk.”

Warren arról is írt, hogy a Gears of War, a Microsoft Flight Simulator, iletve az új DOOM is fel lett vetve lehetséges multiplatform címként, de még nincsen végleges döntés erről. A stratégia fejlődni fog, így az Xbox-exkluzivitással kapcsolatban lesz pár érdekes döntés. Bond állítólag azt mondta a cégen belül, hogy minden kijelző egy Xbox, és Spencer egy belsős üzenetben így írt: „Nekünk más elképzelésünk van a játék jövőjéről. Egy olyan jövő, ahol a játékosok egységes élményt kapnak minden eszközön; ahol a játékosok könnyen felfedezhetik a játékok széles skáláját, az üzleti modellek változatos spektrumával; ahol több alkotónak lesz lehetősége arra, hogy megvalósítsa kreatív elképzeléseit, elérje a globális közönséget, egyesítse közösségeit és kereskedelmi sikereket érjen el. Egy olyan jövő, ahol minden képernyő egy Xbox.”

Jeff Grubb nemrég mondta, hogy a Gears of War és a Halo is multiplatform lehet. Talán a Halo nem lesz ilyen…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, The Verge, The Verge

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)