Már megint halasztották a Test Drive Unlimited Solar Crown-t? [VIDEO]

A Nacon és a Kylotonn (KT Racing) játéka továbbra sem rendelkezik megjelenési dátummal.

 

A The Explorer nevű trailerben bemutatják, hogy letérhetünk az aszfaltról, így Hong Kong környékét egy Ford Raptor F-150-nel, egy Lancia Delta Integraléval, illetve egy Porsche Taycan Turbo S Cross Turismóval is bejárhatjuk. Több mint 300 gyűjthető tárgy lesz (pl. Solar érmék, reputáció, klánbefolyás, különleges tárgyak, és a radar jelzi az autók alkatrészeit is, hogy két exkluzív kocsit építhessünk fel). A Kylotonn célja az, hogy a részecskeeffektek és a teljesítmény között a megfelelő egyensúlyt találják meg, és bár a WRC-sorozatban a KT Engine-nel már ezt elérték, a Test Drive Unlimited Solar Crown-ban a többi játékos ábrázolása és a nagyobb részletességű környezet miatt ez nagyobb kihívás nekik.

A közösségi élmény a boltokban is érzékelhető lesz, ugyanis a következő vásárlásunkról chatelhetünk, vagy arról, miképp tuningoljuk járművünket. A Solar Hotel és a klánok főhadiszállásai is élő területekként lettek megtervezve. A közösségi funkciókhoz folyamatos online adatbázisokhoz való kapcsolódás kell (ranglétrák, versenyek, inventory-k, moderáció, élő események, csalásgátló módszerek…), ezért a játék mindig online lesz.

Nézzük a Kylotonn magyarázatát arra, hogy miért nem jelent még mindig meg az új Test Drive: „A Test Drive Unlimited játékmenetének nagy része már megvalósult, és jelenleg a véglegesítés alatt áll, de rengeteg nagy kihívás van, amin a fejlesztőcsapat dolgozik. Hogy érzékeltessük a munka nagyságát, több mint három év kellett ahhoz, hogy 1:1 méretarányban megalkossák Hong Kong szigetét és úthálózatát, valamint a terepjárós területek és a sziget rejtett zugainak minden részletét. Egy másik példa: egy autómodell teljes integrálása a Test Drive Unlimited minőségű részletességgel akár négy hónapot is igénybe vehet. Ez magában foglalja a részletes modellezést, hogy megfeleljen a gyártói követelményeknek, a vezetés közbeni maximális elmerülést biztosító részletek hozzáadását (beleértve a belső világítást néhány modellnél), egyedi animációkat (például a kabriók lehajtható tetejét), fizikát minden útfelülethez, motorhangokat, fejlesztéseket… Ez hatalmas mennyiségű munka, hogy a lehető legélvezetesebb és legautentikusabb játékot nyújtsuk. Minden egyes autómodellt többször értékelnek és tesztelnek, hogy minden egyes autó különleges érzéseket és egyedi vezetési élményt nyújtson.

Az elmúlt hónapokban jelentős előrelépést értünk el, különösen a részvételeteknek és a kommunikációnkra (Test Drive Unlimited Connect, trailerek, Solar Club levelek, Discord beszélgetések, közösségi média) adott visszajelzéseknek/javaslatoknak köszönhetően. Több tesztet végeztünk a szerverek teljesítményének és stabilitásának tesztelésére, hogy fokozatosan tükrözni tudjuk a valós indulási körülményeket. A szerverinfrastruktúra egy olyan MMO esetében mint a Test Drive Unlimited Solar Crown komoly kihívást jelent. Több százezer játékosra számítunk, és keményen dolgozunk azon, hogy csökkentsük a technikai problémákkal kapcsolatos kockázatokat.

Azt is tudjuk, hogy szeretnétek a megjelenési dátumot, és megértjük a türelmetlenségeteket. Mi is osztozunk a lelkesedésetekben. Bár ezt már többször is fontolóra vettük, szeretnénk időt szakítani arra, hogy a Test Drive Unlimited Solar Crown a lehető leggördülékenyebb, legstabilabb és legszórakoztatóbb legyen. Sokan felhívták már a figyelmünket erre: szánjunk időt arra, hogy olyan játékot adjunk ki, amely megfelel az elvárásaitoknak. Ezért dolgozunk gőzerővel több szemponton, többek között a szerverinfrastruktúra stabilitásán és a játék teljesítményének optimalizálásán. Amikor úgy érezzük, hogy ez a két terület stabil, örömmel osztjuk meg veletek a régóta várt megjelenési dátumot, majd átlépjük a célvonalat, és megkezdjük a hosszú közös kalandunkat. Addig is hamarosan további tesztfázisok indulnak, köztük a 3. zárt játékteszt, amely nagyobb léptékű és nagyobb területeken zajlik majd,” írja a Kylotonn.

Tavaly nyáron 2024 elejére halasztották a megjelenést, most viszont csak annyi a hivatalos, hogy a Test Drive Unlimited Solar Crown 2024-ben fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (Steam, Epic Games Store). Tehát csendben már megint eltolták a játék megjelenését.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)