Kunitsu-Gami: Path of the Goddess: idén jön a japán sztori [VIDEO]

A Capcom játéka az Xbox Game Passon keresztül is elérhető lesz, így nem csoda, hogy a tegnapi Xbox-adáson láthattuk.

 

A játék története akkor kezdődik, amikor a legendás Kafuku-hegyet elborítja egy gonosz fertőzés, és a 12 maszkot, valamint azok különleges képességeit ellopják. Főhősünknek, Soh-nak Yoshiróval, az isteni erőkkel rendelkező leányaal együtt kell dolgoznia, hogy megtisztítsák a falvakat a fertőzéstől. A Soh és a falusiak által viselt maszkok mindegyike más-más isteni erővel rendelkezik, és ezek az erők jelentik a kulcsot Yoshiro védelméhez. Ahogy további falvakat tisztítunk meg, újabb maszkokat kapunk vissza, és a különböző falusiakkal együttműködve, akiket minden egyes maszk felold, a Kafuku-hegy eredeti szépségében tündökölhet.

A játék ötvözi a „táncoló kardok” izgalmas akcióját azzal a stratégiai elemmel, hogy eldönthetjük, mely falusiak csatlakoznak hozzánk az egyes falvak megtisztítására irányuló úton. A napközbeni harcra való felkészülés, valamint a lány és a falu éjszakai védelme a hegyek gonosz szellemeitől (Seethe) Soh sikeréhez elengedhetetlen. Nézzük a játékmenetet nappal és éjszaka egyaránt. Nappal fedezzük fel a falukat, vegyük le a rontásokat, és mentsük meg a falusiakat. Javítsuk meg a szerkezeteket, hogy előnyben legyünk a Seethe éjszakai támadásaival szemben.

A különböző maszkok különböző erőket biztosítanak, amelyek segítségével egyes falusiak a közeli támadásokban jeleskednek, míg mások gyógyítani tudják a legénységet. Gondoljuk át stratégiailag, hogy mely falusiakat sorozzuk be, és hol helyezzük el őket a csata előtt. A jobb közelharci támadók az első sorokban, a távolsági támadók pedig a hátsó sorokban lehetnek hasznosak. Használjuk ki a terep adottságait, készítsük elő a pozícióinkat, és készüljünk fel az epikus csatára, amint a hold felkel. Minden faluban megtalálhatók a felismerhető Torii-kapuk, és a végső sikert az dönti el, hogy Yoshiro, az isteni leány sikeresen át tud-e haladni ezeken a kapukon, mielőtt a Seethe kezei által elszenvedett vereséggel néz szembe. Ám minden egyes Torii-kapu egy gonosz univerzumhoz kapcsolódik, és bejáratot biztosít a Seethe számára. Vezessük Yoshirót a Torii-kapukhoz, hogy megtisztítsa a fertőzéstől és megmentse a falut.

A naplemente előtti idő bölcs felhasználása kulcsfontosságú. Az időgazdálkodás mellett a játékosoknak stratégiát kell kidolgozniuk az éjszakai csatára. A játékosok stratégiái az erőforrás- és időgazdálkodási képességek mellett próbára vannak téve. Az éjjel az intenzív akció és a valós idejű stratégia sajátos keverékét hozza. Védjük meg Yoshirót a  Seethe közelgő fenyegetésétől úgy, hogy a besorozott falubelieknek parancsolunk, miközben egyidejűleg harcba szállunk Soh egyedi, táncszerű kardtámadásaival. A trailerben először látható Kagura, a japán sintó vallásból származó hagyományos „tánc”, amelyeket generációról generációra adtak át a meggyalázottak megtisztítására. Mind Yoshiro, mind Soh a saját, figyelemre méltó módján adja elő. Ezt az egyedülálló akciót, amelyben a játékos „tánccal” tisztítja meg a tisztátalanságot, „táncoló kard akciónak” nevezte el a Capcom. Ha menet közben kell stratégiát váltani, minden falubeli új szerepeket kaphat, és az éjszaka folyamán bármikor át lehet helyezni őket a faluban. Így is meg lehet védeni Yoshirót.

A Seethe sokféle démoni alakot és formát ölthet különböző támadásokkal és képességekkel. Minden ellenséget a különböző japán yokai (gyűjtőszó mindenféle szellemekre, alakváltókra, démonokra, szörnyekre és más szörnyekre) és a történelmi folklór ihletett. A rendező által gondosan megtervezett Seethe betekintést nyújt abba a sötét esztétikába, amely Soho és a falusiakat minden egyes éjszakai csata során elmeríti. Ha a Seethe nem lenne elég, a legutóbbi játékmenetes videó bemutatta a még erősebb verziót (Festering Seethe) is.

Szóval akció és RTS keveréke lesz a Kunitsu-Gami, melynek fejlesztése a rendező, Kawata Shuichi szerint a vége felé tart. Ezért nem meglepő, hogy 2024-ben megjelenik PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (Steam, Microsoft Store). Az Xbox Game Passon is fenn lesz.

Forrás: Gematsu, Xbox Wire

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)