Egy új, a Dungeons & Dragons univerzumába helyezett „túlélő-RPG” készülhet?!

A Gameloft egyesíti erőit a Wizards of the Coast-tal, hogy egy, a Forgotten Realms-ban játszódó Dungeons & Dragons-címet fejlesszenek.

 

 

A Wizards of the Coast minden követ megmozgat, hogy a jól ismert Dungeons & Dragons márkát videójáték formátumba ültesse át. Mert bár igaz, hogy már van néhány játék, amely a D&D univerzumára épül, mint például a méltán elismert Baldur’s Gate 3, a csapat megduplázza erőfeszítéseit a szektorban. Kiderült, hogy nemrég egy jó maréknyi még meg nem jelent pályázatot hagyott jóvá. Az egyikről, amely a Disney Speedstorm és a Disney Dreamlight Valley alkotóitól származik, friss hírek érkeztek.

Konkrétan a Gameloftról van szó, a stúdió a hivatalos X fiókján keresztül mutatta be új és izgalmas projektjét: „Örömmel jelentjük be, hogy a világ legfontosabb szerepjátékával – Dungeons and Dragons – a Wizards of the Coast, az IP tulajdonosa és a Hasbro részlege, partnereként egy új PC-s és konzolos játék kiadását tervezzük!”

A közlemény folytatása szerint a fejlesztőcsapat „egy olyan játékon dolgozik, amely a mitikus Forgotten Realmsban játszódik, és egyedülálló kooperatív játékmenetet kínál, amely a túlélés, az életszimulátor és az akció-RPG innovatív hibridjére épül”.

„A játékosok egy olyan kalandra számíthatnak, ahol a legendás franchise gazdag történelme találkozik a valós idejű túléléssel egy egyedülálló kampányban, ahol a rugalmasság, a bajtársiasság és a veszély szinte minden fordulóban jelen van” – részletezi a Gameloft közleménye. Így, és a Dungeons & Dragons saját kampányaihoz hasonlóan úgy tűnik, hogy az élmény középpontjában a kooperatív kalandok állnak majd. Ezek legalább annyira epikusak, mint amennyire kihívást jelentenek. A fejlesztők további részleteket nem osztottak meg az élményről. Így a jövőben további információkkal, trailereket és megjelenési dátumot várunk a játékhoz.

 

A Dungeons & Dragons tulajdonosai 40 új projekten dolgoznak

 

Ahogy a cikk elején már említettük, a Wizards of the Coast és a Hasbro nagy figyelmet fordít a videójátékos szektorra. Valójában a csapat már mintegy 40 új projekten dolgozik különböző fejlesztőkkel együttműködve! Ez azt bizonyítja, hogy érdekeltek abban, hogy nevet szerezzenek maguknak ebben a világban. De ne higgyük, hogy ezek a címek mind a D&D univerzumra épülnek majd. Hiszen tudjuk, hogy a cégek további licencekkel is rendelkeznek, mint például a Monopoly vagy a Magic: The Gathering. Többek között olyan márkák, amelyeket a jövőbeni digitális kiadványokban is megvalósíthatnak.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."