Metal Gear Solid V: The Phantom Pain a Japán eladási adatok Xbox One vagy PS4 uralmat mutatnak?

Xbox One vagy PS4? Más országokban nehéz eldönteni, Japánban viszont sokkal egyértelműbb a helyzet! A szigetországban egészen elképesztő arányokról beszélhetünk: százhetvenötszörös a kereslet a PS4-es Phantom Painnél az Xbox One-nal összehasonlítva! Bizony, nem túlzás, ennyivel több példányt sikerült Hideo Kojima játékából, a Metal Gear Solid V: The Phantom Painből értékesíteni PlayStation 4-re, mint Xbox One-ra. Az eddigi legrosszabb japán rajtot vett Microsoft konzolra készült portból ugyanis kétezer kópiát sikerült eladni… miközben a hazai pályán töretlenül menetelő PS4-es verzióból háromszázhetvenötezret.

Azért ez egy nagyon masszív eltérés a két kurrens-gen konzolos port között. Már-már értelmetlennek tűnik, hogy a Microsoft Japánban próbálkozik – csak Xbox One-exkluzív, hazai fejlesztésekkel lehetne valami sikerük, de ugye a Scalebound a PlatinumGamestől még jó egy évre van a megjelenéstől, ami azért még elég sok idő.

A Media Creates adataiból tehát ki lehet mondani, hogy még mindig nincs halvány esélye sem az Xbox One-nak Japánban, ott továbbra is a PlayStation 4 és a Wii U van a csúcson (igen, odaát azért kapkodják a Nintendo konzolját is) – igaz, ott azért a PlayStation Vita is becsületesen teljesít, ami másutt sajnos nem jön össze… Mindenesetre a szigetországban az Xbox One vagy PS4 kérdés egyértelműen eldőlt!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)