A TikTok mindent megtesz, hogy Amerikában maradjon! [VIDEO]

A hivatalosan az „Amerikaiak védelme a külföldi ellenfelek által ellenőrzött alkalmazásoktól törvény” néven ismert, és a sokkal nagyobb HR 815 törvényjavaslatba (elsősorban az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak nyújtott katonai támogatásról szól) bújtatott szöveg értelmében a törvény lényegében tiltja egy „külföldi ellenfél” ellenőrzése alatt álló alkalmazás terjesztését, karbantartását vagy frissítését.

 

A TikTok is ilyen, ugyanis egy kínai cég, a ByteDance tulajdonában van. A TikTok a Twitteren egy közleménnyel reagált az amerikai törvényhozás által életbe léptetett törvényre:

„Ez az alkotmányellenes törvény egy TikTok-tilalom, és mi bíróságon fogjuk megtámadni. Úgy gondoljuk, hogy a tények és a törvény egyértelműen a mi oldalunkon állnak, és végül mi fogunk győzni. Tény, hogy dollármilliárdokat fektettünk abba, hogy az amerikai adatok biztonságban legyenek, és a platformunk mentes legyen a külső befolyástól és manipulációtól. Ez a tilalom hétmillió vállalkozást pusztítana el, és 170 millió amerikait hallgattatna el. Miközben folytatjuk az alkotmányellenes tiltás megtámadását, továbbra is folytatni fogjuk a beruházásokat és az innovációt, hogy a TikTok olyan hely maradjon, ahol az élet minden területén élő amerikaiak biztonságban megoszthatják tapasztalataikat, örömre lelhetnek és inspirálódhatnak.”

 

 

Aztán egy TikTok videóban Shou Zi Chew, a cég vezérigazgatója kritizálta a törvényt (szerinte nem az a cél, hogy Kínát és a TikTokot elválasszák egymástól, hanem a platform betiltása, ami nagy veszélyekkel járhat): „Ez [a törvény] elveszi a TikTokot tőled és 170 millió amerikaitól, akik közösséget és kapcsolatot találnak a platformunkon. Ez tulajdonképpen ironikus, mert a TikTok-on a véleménynyilvánítás szabadsága ugyanazokat az amerikai értékeket tükrözi, amelyek az Egyesült Államokat a szabadság világítótornyává teszik. A TikTok a hétköznapi amerikaiaknak egy erőteljes módot ad arra, hogy láthatóvá és hallhatóvá váljanak, és ez az oka annak, hogy oly sok ember tette a TikTokot mindennapi életének részévé. Nyugodt lehetsz, mi nem megyünk sehova. Magabiztosak vagyunk, és továbbra is harcolni fogunk a jogaitokért a bíróságokon.” Kissé ironikus egy kínaitól hallani ezt.

 

@tiktok

Response to TikTok Ban Bill

♬ original sound – TikTok – TikTok

 

Több amerikai szervezet is úgy gondolja, hogy ha a TikTokhoz való hozzáférést megszüntetik, akkor az az alkotmány első módosítását megsértené, és veszélyes nemzetközi precedens jönne létre, amikor kormányzati kontroll lenne közösségi médiafelületek felett. (Súgunk: Kínában ez történik.) A ByteDance-nek egy éve van eladni a TikTokot, és bár korábban Biden elődje, Donald Trump is ezt akarta elérni, most már az ellenkezőjét szeretné.

Viszont több nyugati ország (Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada) is fontolgatja a platform betiltását…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu