Nintendo Switch 2: még nagyobb felbontás dokkolva is?

A Nintendo még bejelentésre váró következő generációs konzolja (aminek még az általunk használt elnevezése sem hivatalos) nem csak handheld módban fog rendelkezni megemelt felbontással, hanem dokkolva is, ha esetleg egy nagyobb kijelzőre kötve játszanánk a kanapén.

 

Egy kínai gyártó, a Mobapad nemrég a Facebookon posztolt új részleteket a Nintendo Switch 2-ről (ezt a posztot azóta átszerkesztették, mi meg beszámoltunk arról, hogy mit írtak benne), de a cég a weboldalán is közölt pár dolgot a nagy N új, még leleplezésre váró hardveréről. Szerintük nem csak a handheld lesz hasonló kinézetre az előző modellhez, hanem a dokk is, de itt is lesz technológiailag előrelépés. A teljesítményt javítani fogja, és képes lesz a 4K felbontásra is, ami érthető, ugyanis a pletykák szerint a Nintendo Switch utódja támogatni fogja az Nvidia DLSS-t (de nem a DLSS 3-at, avagy a Frame Generation-t; a Ray Reconstruction támogatott lesz, így a sugárkövetés biztosítottnak tűnik a platformon).

A Joy-Con kontrollerek a Mobapad szerint fém SL és SR gombokkal fognak rendelkezni, továbbá a kontroller bal és jobb oldalán is lesznek új gombok. A Home gomb alatt is lesz egy új, funkcionalitásra tervezett gomb, de nem lett meghatározva, hogy ez mit is fog csinálni. A Sony és a Microsoft példáját látva valószínűleg valamilyen közösségi funkciót használhat ez az új, ismeretlen funkcionalitással rendelkező gomb, de arról nem találgatnánk, hogy a bal/jobb gombok mit csinálhatnak. Szóval több gomb is lesz, csak ne legyen belőlük túl sok.

A Nintendo Switch 2 állítólag az előző konzolgeneráció szintjét fogja eérni teljesítményileg az Nvidia Tegra T239-es chip és a nyolc A78 Cortex Arm processzormag jóvoltából. A hybrid platformról azt hallottuk, hogy 2024 végén, vagy 2025 elején juthat el a boltokba. Annyi bizonyos, hogy ha ennyi kiszivárog egy, még le nem leplezett konzolról (a la PlayStation 5 Pro), akkor valamennyi igaz kell, hogy legyen.

Forrás: WCCFTech, Mobapad

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)