Paper Mario: The Thousand-Year Door: az új verzió frame rate-je elmarad az eredetitől! [VIDEO]

A Nintendo GameCube-os eredeti „papír RPG-hez” képest a Nintendo Switch verzió nem fog olyan frame rate-et felmutatni, ami felettébb szokatlan döntésnek hangzik, hiszen a Switch erősebb platformnak nevezhető.

 

A Paper Mario: The Thousand-Year Door Nintendo Switch verziója nem fog 60 FPS-sel futni. A GameCube-on ez megoldott volt. Miért ez a váltás? Valószínűleg amiatt történt, mert a fejlesztők a frame rate és a teljesítmény helyett valami mást preferálnának. Erről spekulált a Twitteren Abebe Tinari, a Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon rendezője. Szerinte a csapata hosszú ideig úgy tervezett, hogy a boszorkánykalandot 60 FPS-en valósítják meg a nagy N platformján.

A Paper Mario: The Thousand-Year Door inkább a vizuális effektekre gyúrt rá a teljesítmény helyett. Ennek ugyanis számítási „költségei” vannak, amik kihatnak a teljesítményre, és ezért a fejlesztőknek választaniuk kellett. Mivel a remake nulláról építi újra a játékot, a fejlesztők valószínűleg modern technikákat alkalmaztak ahhoz, hogy a papír látványosnak fessen a Switchen, így Tinari szerint egyáltalán nem arról van szó, hogy csak lustaságból kapunk majd másodpercenként harminc képkockát. (De cserébe elvárhatjuk, hogy ez mindvégig stabilan meg is legyen, különben kissé nevetséges lenne a teljesítménybeli romlás.)

 

 

Amikor a legutóbb írtunk a Paper Mario: The Thousand-Year Door Nintendo Switch verziójáról, kissé érthetetlen módon csak japán nyelven volt elérhető többszöri keresés után is az öt perces áttekintő videó. Ezt a lemaradást a nagy N pótolta, így mi is megtesszük, és íme az angol áttekintés, ami öt perc alatt remekül felvázolja, hogy az RPG-vel kapcsolatban mire számítsunk.

 

 

Annyi bizonyos, hogy a Nintendo Switch utolsó fő évére a japán cég már inkább kisebb belsős fejlesztésekkel készül, ugyanis tuti vannak olyan játékok, amiket a Switch utódjára tart vissza a Nintendo. Mindegy is: a Paper Mario: The Thousand-Year Door május 23-án érkezik a „kapcsolóra”.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)