A PSN-fiók átka: a Helldivers 2 továbbra sem vehető meg mindenütt!

Sőt, már most korlátozták a következő PlayStation-exkluzív PC portjának értékesítését, holott a megjelenésére még közel egy hetet várni kell… ez nem hangzik valami jól, és ne csodálkozzon a Sony, ha sokan „másképp” jutnak hozzá.

Bár már nem szükséges a PlayStation Network-fiók a Helldivers 2-höz PC-n, továbbra is problémásan vásárolható meg a Steamen. Ha egy adott országot vagy territóriumot nem szolgál ki a Sony hálózat, akkor ott még mindig nem lehet megvásárolni a Valve felületén a játékot. A Twitteren a Helldivers Alerts osztotta meg, hogy Johan Pilestedt, a játékot fejlesztő Arrowhead vezérigazgatója mit is írt erről. Szerinte ő továbbra is beszél a PlayStationös és Valve-os partnereivel, hogy ez a kínos helyzet megszűnjön, mert a fióklinkeléses ügy leállítása is herkulesi feladat volt nekik, ám nem hagyja ennyiben, mert szeretné, hogy a játékát mindenhol meg lehessen vásárolni. (Hiszen így potenciális játékosok ezrei esnek el attól, hogy csatlakozhassanak a közönséghez…)

Ez valószínűleg a Sony kicsinyes bosszúja, hiszen az Arrowhead közösségi menedzsere, Spitz is el lett távolítva pozíciójából, mert egy héttel ezelőtt ő is arra kérte a játékosokat, hogy negatív értékeléssel lássák el a Steamen a Helldivers 2-t a kötelező PSN-fiók miatt. A Valve a botrány során elkezdte azoknak is visszaadni a pénzét, akik több mint két órát játszottak a stúdió játékával. De az érintett országok közül Egyiptom és a Fülöp-szigetek főleg a legnagyobb probléma: nagy lakosságú országok, így sokan játszhatnának a Sony által kiadott élő szolgáltatású (live service) játékával.

De nem csak a Helldivers 2 van ilyen kevésbé elérhető státuszban. Szintén a Twitteren bukkant fel egy email a játékértékesítő Green Man Gamingtől, hogy a Ghost of Tsushima: Director’s Cut is PlayStation Network-fiókot igényel (pedig eddig arról volt szó, hogy az egyjátékos része NEM!), így a május 16-án érkező PC port értékesítése is korlátozottá vált. Ez már nevetséges…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu