Hamarosan többet közöl a Microsoft a multiplatform stratégiájáról?

A redmondi cég már elhatározta, hogy több Xbox-exkluzív is fel fog bukkanni rivális konzolokon (ennek eredménye is lett, ugyanis a Sea of Thieves PlayStation 5 portjáról írtuk, hogy a PlayStation Network egyik legsikeresebb címe volt), és állítólag erről többet is mondani fog a Microsoft.

 

Régebben a Redfall, a Starfield, illetve az Indiana Jones-játék esetében is terveztek PlayStation 5 verziót, de miután a Bethesdát (vagy pontosabban anyacégét, a ZeniMaxot) felvásárolta a Microsoft, leállíttatták a portok fejlesztését, így a már bezárt Arkane Austin, a Bethesda Game Studios, illetve a MachineGames játéka is átugorta (vagy Indy esetében át fogja ugrani) a PlayStation 5-öt. Azóta viszont a játékipar helyzete megváltozott, és mind a Sony, mind a Microsoft esetében felbukkant a multiplatform szó, így a játékaik egymás platformján (illetve a Nintendo Switch-en, továbbá annak még be sem jelentett utódján) is felbukkanhatnak majd.

A Windows Central szerkesztője, Jez Corden szerint a Microsoft nemsokára tisztázni fogja az alapvető franchise-ai (Halo, Forza, Gears [of War]) esetében, hogy azok beleillenek-e a multiplatform stratégiába, aminek állítólag Project Latitude a kódneve a cégen belül (biztos imádják a Dell laptopjait, mert az egyik termékcsaládjuk fut Latitude néven). Erről valószínűleg a június 9-ei Xbox Games Showcase-en fog beszélni a redmondi techóriás.

A stratégia azért is szükséges, mert több mint 72 milliárd dollárt költött a Microsoft az Activision Blizzard King felvásárlására. Csak az kérdéses, hogy az exkluzív franchise-ok esetében is eljutnak-e oda, hogy máshol is felbukkanjanak. Anno ezt a SEGA is meglépte, amikor Sonic a Nintendo hardverein is felbukkant, miután a Dreamcast szomorú halála következtében kivonult a SEGA a konzolos piacról.

A Microsoftot ez a veszély nem fenyegeti (halljuk, hogy készül a következő Xbox), de még kérdéses, hogy a cég valóban több IP-jét is bedobja-e a közösbe. Ez a lépés nem csak a játékosoknak, hanem nekik is kedvezne: több célplatform, nagyobb lefedettség, több potenciális értékesítés.

Forrás: GameRant, Windows Central

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu