A Warner rászállt egy modderre a YouTube-on: több mint 1 milliárd megtekintése bánja! [VIDEO]

Egy népszerű modderől nem akar leszállni a Warner Bros. Discovery (WBD), pedig annyi megtekintést hozott össze a WBD játékaiból készített modok bemutató videóival, amit nem sokan tudnának elérni…

 

ToastedShoes az illető neve, és azzal vádolja a Warnert, hogy elpusztíthatja a kiadó az ő YouTube-csatornáját egy, szerinte túlzásnak tekinthető IP-sértési kérelem miatt. Ő adta anno Homer Simpsont az Elden Ringhez, és ő alakította át a Palworldöt Pokémonná (amire persze a nagy N azonnal ugrott, így később a mod egy, a japán cégtől független verzióvá változott), illetve a Helldivers 2-höz is összerakott egy Star Wars klónos modot a csapatával.

Tehát nem csak egy magánember hobbijáról van szó, hanem egy konkrét vállalkozásról és csapatról. ToastedShoes legnagyobb YouTube-os eredménye a már törölt Mortal Kombat-videókból származott. A NetherRealm Studios játékába lényegében mindenkitől be tudott tenni karaktereket (még a Disney és a Pixar sem úszta meg), és így érdekes mérkőzéseknek lehettünk szemtanúi (ezek közül kettőt beágyaztunk). A Twitteren kifejtette, hogy mi a baj.

 

 

„Ma reggel kaptam egy szellemi tulajdonjogokat sértő értesítést közvetlenül a WBD-től, amelyben azt állítják, hogy a Mortal Kombat modok az én tartalmamban „sértik” a szellemi tulajdonjogaikat. Felszólítottak, hogy töröljem az összes Mortal Kombat 1 videót a csatornámról, különben szerzői jogsérelmeket fognak kiadni, és lényegében teljes egészében törlik a csatornámat. Több mint 6 hónapja a Warner Brothersnek 0 problémája volt azzal, hogy az emberek moddolják a játékot, és maga Ed Boon is számtalan mod videót és klipet osztott meg, dicsérve őket. A modjaimról készült klipek több mint 1 milliárd megtekintést értek el minden platformon, ami lehetővé tette számomra, hogy felhívjam a figyelmet a játékra, valamint hogy továbbra is támogassam a fejlesztőcsapatot, akikkel együtt dolgozom. A modderek csapata részmunkaidőben és főállásban is dolgozik velem, és a videókból származó bevételből fizetik a fizetésüket.

Az email, amit küldtek nekem közvetlenül a WBD-től jött, és képtelen vagyok válaszolni rá. Így nincs módom kapcsolatba lépni velük, vagy megkérdezni, hogy pontosan mi sérti a szerzői jogaikat. Úgy tűnik, hogy én vagyok az egyetlen olyan tartalomkészítő, akiről tudom, hogy a WBD-től felszólítást kapott. Mindezek miatt most kénytelen vagyok eltávolítani az összes videót a csatornámról. Nem ezt akartam tenni, de úgy érzem, nincs más választásom. Nem sok mást tudok most tenni, úgyhogy retweeteljétek ezt, hogy felkeltsük az érdeklődésüket,” írta ToastedShoes.

Az IGN szerint a szerzői jogi követeléseket egy, a mesterséges intelligencia által meghajtott márkavédő cég, a Tracer nyújtotta be, így (legalább részben) automatizált folyamat áldozata lett ToastedShoes. És valóban, Ed Boon is támogatta a modokat, így valószínűleg most is (mint sokszor máskor) nem a stúdió okozza a bajt, hanem a kiadó. És a Warner a NetherRealm tulajdonosa…

Forrás: PCGamer, IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)