Neil Druckmann-botrány: végre a Sony is lépett az ügyben!

A Sony azt állítja, hogy „hibákat és pontatlanságokat” követett el a Neil Druckmannal készült interjú közzétételekor, és végre elnézést kért.

 

 

Elvileg csak egy protokolláris aktusnak kellett volna lennie. Ám a Sony hivatalos honlapján nemrégiben megjelent Neil Druckmannal készült interjú közzététele viták forrásává vált. A cég célja az volt, hogy bemutassa a Naughty Dog vezetőjének vízióját a videójátékok jövőjéről általában, a stúdió projektjeiről és a mesterséges intelligenciáról. A PlayStationt birtokló vállalatnak adott interjúját azonban magának Druckmann-nak kellett kijavítania. Mindenkit biztosított arról, hogy „néhány szava, a kontextus és a szándék” elveszett.

Emellett csatolt egy sokkal részletesebb (és kétszer olyan hosszú) választ is az egyik ellentmondásra, amelyet állítólagos kijelentései generáltak.

 

A Sony így kért bocsánatot

 

Közel egy héttel az interjú után, és miután Neil Druckmann kijelentéseivel kapcsolatban több más ellentmondás is felmerült, a Sony úgy döntött, hogy eltávolítja az interjú minden nyomát, amelyet a weboldalára feltett. A vállalat bocsánatot kért a kialakult helyzetért. Elismerték, hogy több hibát is elkövettek Druckmann válaszainak szintézisében. Sok interjú, amelyet a márkák promóciós események részeként tesznek közzé (mint például ez is), nem „nyersen”, hanem lerövidítve és átdolgozva jelenik meg. A probléma az, hogy ebben az esetben valami rosszul sülhetett el a folyamat során.

Egy közleményben, amely ugyanazon a weboldalon érhető el, ahol az interjú korábban elérhető volt, a Sony a következőket írja: „A Naughty Dog munkatársával, Neil Druckmannnal nemrég készített interjúnk felülvizsgálatakor több jelentős hibát és pontatlanságot találtunk, amelyek nem tükrözik az ő nézőpontját vagy értékeit (beleértve az animációval, írással, technológiával, mesterséges intelligenciával és jövőbeli projektjeivel kapcsolatos témákat). Elnézést kérünk Neiltől a szavainak félreértelmezéséért, és minden olyan negatív hatásért, amelyet ez az interjú rá és csapatára gyakorolhatott. A Naughty Doggal és a SIE-vel egyeztetve visszavontuk az interjút”.

Az interjú visszavonását követően egyik fél sem nyilatkozott többet, és nem úgy tűnik, hogy Neil Druckmann teljes körű válaszait megkapjuk.

Ilyen értelemben az egész csak egy szerencsétlen baklövés a Sony és a PlayStation kommunikációs csapatától. Ezt a jövőbeni projekteknél figyelembe kell venniük.

Forrás: SIE

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu