Tango Gameworks: legalább egy játék készült náluk a bezáráskor!

A Bethesda egyik (most már nem létező) stúdiója már nem volt az igazi Mikami Shinji távozása után, de azért nem így kellett volna befejeződnie a történetüknek.

 

A Microsoft alá tartozó ZeniMax Media stúdiója, a Tango Gameworks utolsó megjelent játéka a Hi-Fi Rush volt, amit 2023 egyik kellemes meglepetésének nevezhetünk. Bár abszolút nem azt a stílust képviselte, amit a The Evil Within (túlélő horror helyett ritmusérzékre építő, cel-shaded vizuaitású akciójáték volt), a közönség és a sajtó is remekül fogadta, így nem csoda, hogy az Xbox-exkluzivitás is véget ért számára, mert a játékból PlayStation 5 port is megjelent márciusban (és a pletykák szerint a Nintendo Switch verzió is készült, de ez már talán nem fog kijönni…).

A Twitteren Timur222 osztotta meg az egyik korábbi programozójuk LinkedInes önéletrajzát. Ebben olvashatjuk, hogy Okugawa Tsuyoshi 2023 és 2024 között egy bejelentett játék vezető programozója, illetve 2024-ben egy be nem jelentett projektett grafikai programozója volt. Nem tisztázott, hogy ez két külön játék lenne-e, de lehet, hogy a Tango Gameworksnél az illető más beosztást kapott, és csak egy, be nem jelentett játékról van szó. És hiába törli az önéletrajzából ezt a szekciót, ugyanis az internet nem felejt.

A Tango Gameworks a Ghostwire Tokyo folytatásán is dolgozott, és ezt a Microsoft és az FTC (amerikai szövetségi kereskedemi bizottság) közötti peres ejárásból kijutó dokumentumokból tudtuk meg. A tervek szerint ez a játék valamikor 2024-ben jelent meg volna, feltehetőleg Xbox Series-re és PC-re. Lehet, hogy ez volt a be nem jelentett játék, de az is lehet, hogy nem, és így két projekt is fejlesztés alatt állhatott, mielőtt a Microsoft bezárta volna a csapatot az Arkane Austinnal együtt (ők a Redfallal okoztak tavaly csalódást, és a játék utolsó frissítésével offline mód is lesz).

Kár, hogy a stúdió ilyen csúfos módon távozott, mert épp bizonyították, hogy egy kisebb projekt is lehet sikeres.

Forrás: WCCFTech, LinkedIn

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu