Visions of Mana: a Square Enix hamarosan többet fog mesélni róla

A Square Enix akció-RPG-je a Mana franchise következő fő epizódja lesz, és emiatt nem csoda, hogy a rajongói tábor már régóta várja a vele kapcsolatos fejleményeket.

 

A Visions of Mana létezésére először 2021-ben utalt a Square Enix, de a hivatalos bejelentés ennél jóval később történt: a japán kiadó a 2023-as The Game Awardson erősítette meg, hogy készül az RPG, amit nem is a cég maga készít házon belül, ugyanis a fejlesztő a kínai NetEase alá tartozó Ouka Studios. A Mana franchise tizennyolc évvel ezelőtt, 2006-ban kapta meg eddigi utolsó fő epizódját, ugyanis akkor jött ki PS2-exkluzívként a Dawn of Mana.

Azóta sok remake, spin-off, illetve mobilos játék jelent meg, de az utóbbi évtized legnagyobb fejleményének ígérkezik a Vsiions of Mana, amiről fél éve semmit sem mondott a Square Enix, de ez hamarosan megváltozhat: a főleg a SEGA és az Atlus játékairól szivárogtató Midori szerint a játékról hamarosan új információkat fogunk hallani, így megtudhatjuk a megjelenési dátumot, illetve további részleteket is közölni fog a Square Enix. Mivel két rendezvény is van, ahol felbukkanhat a Visions of Mana (Summer Game Fest, Xbox Games Showcase), az egyiken számíthatunk rá, ugyanis elvégre valamikor a nyáron kellene megjelennie, hacsak nem halasztják hirtelen el.

 

 

Midori azt is ellmondta a Twitteren, hogy a Visions of Mana a Nintendo Switch utódjára is meg fog jelenni. Jelenleg a célplatformok az alábbiak: PlayStation 5, Xbox Series, PC, PlayStation 4. A Nintendo új konzolja azért nem lenne meglepetés, mert a Square Enix egy agresszívabb, multiplatform stratégiát szeretne alkalmazni (ráadásul kevesebb, de minőségi címet adna ki a japán kiadó). Ám ne számítsunk rá a júniusi Nintendo Directen, hiszen a nagy N már megerősítette, hogy a Switchre készülő játékokról lesz szó benne, nem pedig a következő generációs hardverről.

 

 

Mindez még nem hivatalos.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)