Mi a helyzet a SEGA régebbi IP-inek feltámasztásával?

Miközben a japán cég több IP-t is igyekszik visszahozni, nem nagyon közölt az utóbbi fél évben több részletet róla, és ezen segíthet egy, pont a SEGÁra szakosodott bennfentes.

 

A SEGA a 2023-as The Game Awardson közölte, hogy több remake is készül a régebbi franchise-aiból. Az érintett franchise-ok: Crazy Taxi, Jet Set Radio, Shinobi, Streets of Rage, Golden Axe. Sajnos több részletet nem közölt róla a cég, de azóta több szivárgás is történt, és ezek mögött főképp Midori áll (aki mostanában nem csak a SEGA/Atlus címeiről szivárogtat, hanem a Square Enix kapcsán is érintett; a mai hírekben emiatt az ő neve már felmerült).

„Szeretném biztosítani, hogy ne legyen félreértés azzal kapcsolatban, amit korábban mondtam. Helyes információ, hogy a SEGA a Crazy Taxi és a Jet Set Radio Unreal Engine 5-ös, teljes remake-jét fejleszti az eredeti stáb nagy részével. Ezek a címek még a GaaS (game-as-a-service, játék-mint-szolgáltatás) rebootok előtt megjelennének. Ezek a remake-ek nagyon hasonlítanak az eredeti játékokra, de néhány új funkcióval (pl. a Crazy Taxi többjátékos módjával). A remake-ekhez jelenleg az első napra tervezett kozmetikai DLC-ket is terveznek, de season passokat nem terveznek, mert ezek nem a GaaS reboot címek.

Belsőleg mind a Jet Set Radio, mind a Crazy Taxi terveit korábban már két különböző alkalommal is elhalasztották, beleértve a projektek eredeti megjelenési dátumát is. A korábbi terv e hónap előtt az volt, hogy a Jet Set Radio remake és reboot 2026-ban, a Crazy Taxi pedig 2027-ben jelenik meg. A Golden Axe-ot külön-külön 2023-ban akarták megjelentetni, és marketingtervek is készültek, de ezt a tervet aztán megváltoztatták. A Jet Set Radio remaster fejlesztője egy másik fejlesztő projektjén dolgozott. Így a terv megváltozott, és előbb a Remake, majd az Reboot következik ugyanabban az évben. A Remake címeket a SEA házon belül, Unreal Engine 5-tel fejlesztik az eredeti munkatársak nagy részével. Ezek teljes árú remake-ek, amelyek nagyon hasonlítanak az eredetihez, de apró változtatásokkal. A Crazy Taxi remake helyi többjátékos funkcióval rendelkezik,” írta Midori.

 

 

Izgalmas, de ez még nem hivatalos.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu