Kínos MI-baki az AMD Computexes előadásán!

TECH HÍREK – Az AMD hardvere hajtja meg az OpenAI új eszközkészletét, és a „pirosak” előadásán történt egy kisebb hiba, így bizonyítva azt a kijelentést, hogy nem mindig lehet megbízni a mesterséges intelligenciában.

 

A Taipeiben megrendezett Computexen az AMD is jelen volt, és a cég vezérigazgatója, Dr. Lisa Su próbálta bemutatni, hogy milyen jól működik a Radeon Instinct MI300X videókártyájuk az OpenAI eszközeivel. Bemutatta a Wanderlustot, a GPT-4-re építő utazási asszisztensét. A probléma csak annyi volt, hogy a Wanderlust teljesen mellé lőtt a Computex helyszínével kapcsolatban, bár Taipei városát eltalálta… viszont a rendezvény korábbi lokációját, a Taiwan World Trade Centert jelölte meg, ugyanis inkább a Changan iskola felé adta meg a helyszínt.

Ha az AMD próbálná a saját előnyére faragni a Wanderlust bakiját, akkor azt mondaná a cég, hogy csak be akarták mutatni Taipei érdekességeit, viszont ahogy a bemutató során elkezdett zoomolni a felhasználó, egy fix pontra mutatott rá a technológia. Azért ez is bemutatja, hogy a bemutató műsorok nem mindig mennek úgy, ahogy azt el lehetne várni tőlük, viszont csavar a történetben, hogy most nem az volt, hogy a mesterséges intelligencia élő, egyenes adásban bakizott egy nagyot, hanem ez egy előre bekészített anyag volt, és valaki nem nézett utána annak, hogy a Wanderlust igazat mondott-e avagy sem.

És éppen ezért kínos az AMD számára, hogy a Wanderlust leszerepelt, ugyanis párezer néző előtt ez nem valami elhanyagolhatatlan baki, miközben a cég ezt az igazságként prezentálta (miközben ennek ellenkezőjéről volt szó). Ez a történet is mutatja, hogy a mesterséges intelligenciában nem szabad 100%-osan megbízni. Volt amúgy az AMD-nek más terméke is a Computexen, így a Ryzen 9000-es CPU-k és a Ryzen MI-s chipek is felbukkantak, miközben az Nvidia ottani előadásán a videojátékos tematika alaposan a háttérbe szorult…

Reméljük, hogy az AMD tanult ebből a kis hibából, mert ez nem játék.

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu