Fél év alatt a második leépítés a Dead by Daylight stúdiójánál!

A Behaviour Interactive így alig hat hónap 135 alkalmazottjától szabadult meg, így a játékipar szenvedése továbbra is folytatódik.

 

A Dead by Daylight kapcsán ismert stúdió a jövőbei növekedés érdekében stratégiai változásokat hajtott végre, és így a cég történelmi erősségeire építve egy ambíciózus elképzelés épülhet, amivel a jövőben is sikeres lehet a Behaviour Interactive. Virágnyelven fogalmaztak, de ez azt jelenti, hogy még több embert rúgnak ki. Öt évvel ezelőtt még csak 575-en dolgoztak, most pedig kb. 1300 alkalmazottuk volt, de a játékipar eddig nem látott népszerűsége miatt eddig hasonlóan nem tapasztalt versengés is született.

„Ebben a kihívásokkal teli környezetben a Behaviour ismét történelmi erősségeire összpontosít. Ezek közé tartozik a vállalat vezető pozíciója a horrorjátékok területén, gyártási szakértelme, valamint a fejlesztő partnereinek nyújtott kivételes szolgáltatás harmincéves története. E tisztázott jövőkép megvalósítása érdekében a Behaviour több stratégiai változtatást hajt végre vállalati struktúrájában, javítva a termék-, gyártási, üzletfejlesztési és marketing erőforrásai közötti különbséget. E változtatások eredményeként a vállalat akár 95 alkalmazottal is csökkentheti csapatát, akik közül 70-et Montréalban foglalkoztat,” írta a Behaviour.

A leépítések nem fognak hatással lenni a Dead by Dayight (DbD) fejlesztésére. A Supermassive Games által fejlesztett The Casting of Frank Stone (egyjátékos DbD spinoff), továbbá a Behaviour Meet Your Makere (bázisépítősdi) továbbra is haladnak, ahogy eddig. „Bár a struktúránkat és stratégiai elképzeléseinket érintő változások kihívást jelentő döntésekhez vezettek, bízunk abban, hogy ezek a döntések a további sikerek érdekében fognak meghozni minket. Miközben a Behaviour növekedésének következő szakaszát kezdjük, a termékeink és a munkahelyi kultúra kiválósága iránti elkötelezettségünk továbbra is szilárd marad,” írta Rémi Racine, a Behaviour Interactive társalapító vezérigazgatója.

Kb. január környékén hallottuk legutóbb a Behaviourtól, hogy negyven embert küldtek el a változó piaci környezet miatt, úgyhogy ez nem az első alkalom tőlük. A minap az Avalanche Studios Group bukkant fel a leépítések miatt a hírekben, és ki tudja, ki lesz a következő.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu