[SGF 2024] The Thing: Remastered: a Nightdive folytatja a felújításos remekelést [VIDEO]

A Nightdive sok kiváló játékot modernizált kiválóan, így nem olyan nagy meglepetés, hogy egy, eredetileg 2002-ben megjelent horror TPS-hez nyúltak hozzá (hiszen korábban a Shadow Man Remastered is hasonló műfajú volt, de az eredetileg 1999-ben jött ki).

 

A The Thing: Remastered eredetijét a Universal Pictures és John Carpenter filmrendező műfajmeghatározó 1982-es filmje, a The Thing ihlettet. A Nightdive Studios a saját fejlesztésű KEX Engine segítségével a modern kornak megfelelően frissítette fel ezt a rémisztő klasszikust, hogy a jelenlegi generációs játékeszközökön akár 4K felbontásban, 120FPS sebességgel játszhassuk. A stúdió kézzel készítette el a karaktermodellek, textúrák és animációk javításait, a fejlett 3D-s renderelést pedig a frissített világítás és a hangulati effektek megvalósításával egy izgalmas és undorítóan részletes remasterért, amely a modern közönség számára újraéleszti az izgalmas játékot.

A fagyos sarkvidéki tundrán egy titokzatos alakváltó idegen kiirtotta az amerikai Outpost #31 kutatóintézet legénységét. A The Thing: Remasteredben a játékosok J.F. Blake kapitány bőrébe bújnak, aki az Egyesült Államok hadsereg különleges mentőcsapatának vezetője, akit az eredeti The Thing-filmben történt vérfagyasztó események kivizsgálására küldtek. Az elemek csapdájába esve és egy szörnyű lény fertőzésének veszélye által fenyegetve Blake-nek össze kell tartania csapatát a túlélés érdekében, elnyerve bizalmukat és biztosítva, hogy félelmük és paranoiájuk ne vegyen erőt rajtuk vagy Blake-en.

Folytassuk a The Thing történetét, és nézzünk szembe a félelmetes szörnyekkel, a pókoktól kezdve a pókfejeken és emberszerű járkálókon át a gigantikus, több csápos bossokig. Adjunk utasítást egy legfeljebb négy NPC-ből álló osztagot a Soldier, Medic és Engineer (katona, orvos, mérnök) karakterosztályokból a játék 11 ijesztő pályáján keresztül. Lehet, hogy valaki a csapatunkból nem az, akinek látszik. Az alakváltó idegen egy utánzatban rejtőzik, ezért legyünk résen. Szerezzük meg osztagunk tagjainak bizalmát, és csökkentsük a félelem szintjét, nehogy dacossá váljanak, vagy ami még rosszabb, paranoiába essenek. Frissített modellek, textúrák és a Nightdive által kézzel készített animációk, valamint továbbfejlesztett világítás és hangulati effektek taláhatóak a remasterben, amit akár 4K-n, 120 FPS-sel is játszhatunk platformtól függően (PC, PlayStation 5, Xbox Series X). Trófeák/achievementek is lesznek PC-n (Steam), illetve PlayStation és Xbox konzolokon.

Larry Kuperman, a Nightdive Studios üzletfejlesztési igazgatója a sajtóközleményben ezt írta: „A Nightdive Studiosnál sokan közülünk a horror műfaj lelkes rajongói, így hihetetlen megtiszteltetés volt az ikonikus The Thing világában dolgozni. Az 1982-es film egy mestermű, és valóban az egyik legnagyobb hatású alkotás a horror műfajában. A The Thing: Remastereddel tisztelgünk ez előtt az örökség és a Computer Artworks hihetetlen játéka előtt, amely tovább bővítette a sztorit.”

A The Thing Remastered valamikor idén jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu