Kitálalt a Hang nélkül: Első nap eredeti rendezője – ebből az okból kellett távoznia a film éléről!

MOZI HÍREK – Kreatív nézeteltérések vezettek ahhoz, hogy Jeff Nichols váratlanul elhagyta a Hang nélkül: Első nap (A Quiet Place: Day One) projektet annak ellenére, hogy szerződtették írónak/rendezőnek…

 

 

Jeff Nichols, a Hang nélkül: Első nap (A Quiet Place: Day One) eredeti rendezője, elárulta, mi késztette arra, hogy elhagyja a projektet, miután maga John Krasinski szerződtette írónak és rendezőnek. Sajnos kreatív nézeteltérések miatt nem tudta folytatni a munkát. Távozása után a Paramount Pictures úgy döntött, hogy mindent elvet, és a nulláról kezdi az egészet Michael Sarnoski író-rendezővel, aki a 2021-es Nicolas Cage-thrillerért, a Disznóért felelős rendező.

A film, amely a jövő hónapban kerül a mozikba, Krasinski horror-sci-fi mozijainak előzménye, amely egy család történetét meséli el, akik egy poszt-apokaliptikus világban élnek, ahol idegenek szabadon kószálnak.

A hangokra ultraérzékenyek, így a zajos emberek tökéletes prédák. Hacsak nem találnak módot arra, hogy teljesen hangtalanul éljenek. Nichols már 2021-ben, a 2. rész bemutatása előtt leszerződött, és még a forgatókönyvet is ő írta a projekthez. A rendezőt leginkább sajátos filmkészítési stílusáról ismert, jól kidolgozott és összetett karakterekkel és kivételes alakításokkal.

A The Wrapnek adott interjújában Nichols bővebben is kifejtette, hogy Krasinski mellett ő is részt vesz a projektben:

„Rajongott a filmjeimért, és megkérdezte, hogy meg akarom-e ezt az előzményfilmet csinálni… azok a filmek elég jók. És tetszett, amit az áldozatvállalásról és a családról mondtak. Úgy éreztem, hogy tematikailag összhangban van néhány dologgal, amit én csináltam. Kitaláltam egy ötletet, hogy hogyan közelítsem meg úgy, hogy az nekem is tetszett, és neki is tetszett. Azt gondoltam, hogy ez egy olyan film, amit meg lehetne csinálni.”

„Nehéz ezt úgy mondani, hogy ne tűnjön nagyképűnek, de a karrierem ezen pontján már elég filmet csináltam ahhoz, hogy ha ezt megcsinálom, akkor az én filmem lesz… az igazság az, hogy a ‘Hang nélkül’-ök, azok az ő [Krasinski] filmjei.

„Ez nem az egóról szól, hanem a folyamatról. Egy bizonyos ponton rájöttem, hogy ez sosem lesz az én filmem. Jobb, ha én inkább félreállok, és hagyom, hogy más csinálja.”

 

Megjelentek a Hang nélkül: Első nap korai kritikái

 

A Hang nélkül: Első nap még el sem jutott a mozikba, de a sztár, Lupita Nyong’o máris végtelen lehetőségeket vizionál a horror-franchise számára. Habár még túl korai lenne a kritikusok hivatalos kritikáit közzétenni és összeszámolni a Rotten Tomatoes-on, a közösségi médiában az első reakciók lenyűgözőek azoktól, akiknek volt szerencséjük részt venni néhány korai sajtóvetítésen.

Úgy tűnik, hogy az első reakciók egyelőre eléggé pozitívak. A kritikák az „eléggé jó”-tól „a franchise legjobbika”-ig terjednek, habitus és horror-ízlés szerint.

Mindenesetre a műfaj rajongóinak attól valószínűleg nem kell majd tartaniuk, hogy a mozi nagyon messze esne az első két rész fájától.

A film nyilvánvalóan magán viseli Michael Sarnoski Disznójának hatását, mert a közösségi médiában az első kritikák csak úgy áradoznak. Ez a csodálatos online propaganda a jelek szerint csak erősíteni fogja az első napra vonatkozó, már így is jó hosszú távú előrejelzést, amely szerint a horrorfilm több mint 40 millió dolláros bevételt fog hozni a nyitóhétvégéjén az USA-ban.

Forrás: The Wrap, Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."