Palworld: az egyik konzolon felbukkanhat, a másikon nem!

Mivel a PocketPair játéka az Xboxon már elérhető, így tényleg jogos lehet az a kérdés, hogy a „nem-Pokémon” esetleg tiszteletét tudja-e tenni a két másik konzolgyártó hardverén.

 

A Palworld jelenleg a PC-n érhető el (Steam, korai hozzáférés), illetve az Xbox Series, Xbox One pároson keresztül is játszhatjuk (Xbox Game Preview). A Microsoft szerint a Palworld az eddigi legnagyobb külsőleg fejlesztett (third-party) Game Pass-megjelenés volt. A stúdió szerint az első hónapban 25 millió játékost tudott bevonzani, ami nagyon jó eredménynek tekinthető. A játék közösségi menedzsere, Bucky tweetje arra utal, hogy a Palworld hamarosan PlayStation 5-re is megjelenhet, ugyanis bár a fekete, zöld és fehér szív emojik az Xbox színei, felbukkant a kék szín is, ami pedig a PlayStationhöz kapcsolódik.

Mivel márciusban a PocketPair vezérigazgatója, Mizobe Takuro azt mondta, hogy a stúdió tárgyal a többi platformra való elhozatalról, valószínűleg a Sony kedvező feltételeket kínált. A cég partneri kapcsolatban vagy eladásban is gondolkodott, de akkoriban nem volt még arról szó, hogy esetleg ők a Microsoft stúdiói közé vándorolnának (és mostanában nem is hallottunk ezzel kapcsolatos pletykákat).

Mizobe a Game File-nak azt nyilatkozta, hogy a Nintendo Switch verzióban már inkább csak kétkedne. Nem zárja ki teljesen a port megvalósulását, de pusztán technikai okokból kevésbé esélyes, mert a PC-s specifikációk jóval magasabbak annál mint amit a nagy N hét éve megjelent platformjában található. Ebben az esetben is az lenne a logikus, ha talán a Nintendo Switch 2-re terveznék a megjelenést, hiszen ez sokkal erősebb hardvert fog biztosítani a fejlesztőknek. (Viszont ez nem veszi figyelembe azt, hogy a Nintendo korábban jogi lépéseket is fontolgatott a Palworld és a Pokémon közötti hasonóság miatt…)

Mizobe szerint a PvP aréna mód (ami csütörtökön jön, és mellette egy új sziget, új Palok és alfajok; Xboxon dedikált szerverek, új épületek, új szintkorlát, raid és olajfúró bázis is lesz) egyfajta kísérlet, ugyanis nagyobb ambíciók is vannak. Mizobe egy valódi PvP módról álmodozik, ami az Ark vagy a Rust stílusában van. Talán meg is valósul a későbbiekben.

Forrás: VGC, Game File

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.