A fociláz az európai játékeladásokra is kivetült májusban

A játékipar állapota tényleg nem olyan fényes, ugyanis ha a vén Európát nézzük, az egy évvel korábbi konzolos eladásokhoz képest jelentős visszaesést érzékelhettünk a tavasz utoló hónapjában.

 

Ha a májusi játékeladási európai top 10-es listát nézzük, sok ismerős arcot fogunk látni, és a trendeket látva az sem lehet olyan nagy meglepetés, hogy régebbi címek uralják a dobogót is. Miközben zajlik a foci-EB, erre melegíthetett a játékosok közössége, ugyanis az EA Sports FC 24 végzett az első helyen. A második helyen egy örökzöld játékot láthatunk, ami lényegében kirobbanthatatan a top 10-ből, hiszen a Grand Theft Auto V még a PlayStationös listákon is töretlenül ott van. A harmadik helyen egy új játék van, de ezúttal is az Electronic Arts címéről van szó: az F1 24 fért még fel a dobogóra, ami a tavalyi epizódhoz képest -35%-os eredményt ért el. De nézzük a top 10-et (zárójelben a fejlesztő, kiadó látható):

  1. EA Sports FC 24 (EA Sports/Electronic Arts)

  2. Grand Theft Auto V (Rockstar Games/Take-Two)

  3. F1 24 (Codemasters/Electronic Arts)

  4. Ghost of Tsushima: Director’s Cut (Sucker Punch/Sony)

  5. Paper Mario: The Thousand Year Door Remake (Nintendo; digitális eladások nélkül!)

  6. Helldivers 2 (Arrowhead/Sony)

  7. Hogwarts Legacy (Avalanche Software/Warner Bros)

  8. Red Dead Redemption 2 (Rockstar Games/Take-Two)

  9. Star Wars Jedi: Fallen Order (Respawn Entertainment/Electronic Arts)

  10. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Sledgehammer Games/Activision Blizzard)

Az összeladások az egy évvel korábbihoz képest 17%-os, a konzolértékesítések tekintetében pedig 40%-os csökkenésről lehet beszámolni. Tavaly a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom tavaly májusban annyi eladást hozott össze mint a teljes top 10 idén májusban, és akkor a Switch OLED-ből egy Zelda-verziót is piacra dobott a Nintendo.

Úgyhogy nem valami fényes adatokról számolhattunk be, és ki tudja, hogy egyáltalán van-e esély a júniusi javulásra. Talán az Elden Ring megint kihúzza az egész ipart a kátyúból a Shadow of the Erdtree DLC-je miatt.

Forrás: VGC, Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.