Filmadaptációt kaphat az Ico?

MOZI HÍREK – A Sony és a PlayStation Productions állítólag egy ajánlatot kapott arra, hogy Ueda Fumito játéka transzmédiává fejlődhessen.

 

Az Easy Allies podcaston Michael Huber azt állítja, hogy egy barátja benyújtott egy tervezetet az Icoból a Sony-nak, ugyanis ennek adaptációja ott van azon a listán, amivel a cég foglalkozni szeretne. Film vagy TV-s show készülhet belőle. Nem tudni, hogy élőszereplős, esetleg animált adaptációról lenne szó, és még nem jelenti az egész azt, hogy a koncepció meg is valósul, ugyanis ahogy a játékok esetében, úgy a filmiparban is rengeteg koncepciót kaphatnak a cégek, amik közül több nem jut el a célvonalig.

Ueda számára az Ico mindössze a harmadik játék volt a karrierjében, ugyanis ezt megelőzőleg a D (japán neve D no Shokutaku: Director’s Cut) animátora volt, majd továbbra is Eno Kenjivel dolgozva (ugyanis a D-nek is ő volt a rendezője) az Enemy Zero CGI-jeleneteit animálta. (Ez a játék már SEGA Saturn-exkluzív volt, miután Eno annyira feldühödött a D PS1 portjának kevés példányszámú legyártásában, hogy onnantól SEGA-exkluzív irányt vett, de ez egy másik sztori…)

Ueda első játéka, aminek rendezője, tervezője is volt, az Ico volt 2001-ben PS2-re. Ez a játék aztán hatalmas siker lett, így nem csoda, hogy a Sony később egy újabb játékot kért tőle; ez volt a 2005-ben megjelent Shadow of the Colossus, amiből (az Icoval együtt) egy PS3-as remaster, majd később (az utóbbiból) egy PS4-es remake is született. A The Last Guardian már egy fejlesztési poklon esett át, ugyanis a bejelentése még 2009-ben volt PS3-ra, de végül csak PlayStation 4-re jött ki 2016-ban.

Az Ico esetében is kissé nehezen tudjuk elképzelni, hogy milyen adaptáció készülhet belőle, de ha valami létre is jön, annak csak örülni lehet, hiszen Ueda munkásságát nem szabad elhanyagolni, mert bár elsőre nehezen fogyasztható játékokról van szó, mégis nagy hatással vannak a közönségre, ha kitartanak mellettük.

Forrás: Reddit

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)