Új platformmal erősít hamarosan a Nintendo Switch Online?

A pletykák szerint a nagy N hamarosan egy újabb konzollal fogja megerősíteni a játékkínálatát a Switch online szolgáltatására előfizetőknek.

 

A Nintendo Switch Online bár több régebbi konzol játékkínálatából ad egy nagyon kicsi ízelítőt, mégsincs olyan terjedelmes kínálata mint az elődnek, a Virtual Console-nak, ami megszűnt a Nintendo Wii U és 3DS eShopjának bezárásával. Mindenesetre a NES, a SNES, a Game Boy, a Game Boy Color illetve a drágább szinten a SEGA Genesis, a Game Boy Advance, illetve Nintendo 64 játékai közül többet is elérhetővé tesz a nagy N. (És kicsit kilóg a sorból a Genesis, avagy Mega Drive, mert ez mégsem a Nintendo platformja…)

A Famiboards fórumon egy felhasználó felfedezett a vámszállítási adatokban felfedezte a GameCube-kontrollerre való lehetséges utalásokat (ezek megtekintése regisztrációhoz kötött…), ami jelezheti, hogy GameCube-játékok érkezhetnek a Nintendo Switch Online-ra. A kódnevek és az alkatrészek hasonlítanak a korábban megjelent Nintendo Switch Online kontrollerekhez, ami újabb találgatásokhoz vezetett. Egy másik felhasználó alátámasztotta a szállítási adatokat, de fenntartásai voltak a jelentésükkel kapcsolatban. A kódnevek és alkatrészek szerepeltetése lehet, hogy csak véletlen egybeesés, mivel egyelőre nincsenek megbízható adatok.

Korábban a Nintendo engedélyezte a régi kontrollerek támogatását a Switchen. Egyes kontrollerek (például a NES kontroller) jól működnek a játékokban, de nem minden játékbeli funkció és funkció támogatott. A GameCube kontroller támogatása egyszerű támogatási funkció lehet esetleg a hamarosan megjelenő Switch 2-höz, bár ki tudja, hogy mi lehet az igazság.

Ha valóban a Nintendo GameCube játékkínálatából igyekszik meríteni a Nintendo, akkor sok kiváló cím közül lehet majd válogatni, hiszen bár eladásokban nem nagyon volt erős a platform, volt rá pár remek alkotás (például az Eternal Darkness, a Super Mario Sunshine, de a Pikmin is itt vette kezdetét), de most még csak találgatni tudunk. A Wii anno a GameCube hardverére épített, úgyhogy talán nem lesz olyan nehéz emulálni a játékokat.

De mindez még nem hivatalos.

Forrás: Gameland, Reddit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)