Terminator Zero: a franchise egy klasszikus jellemzője térhet vissza az animációs szériában?!

MOZI HÍREK – Mattson Tomlin showrunner a horror műfajára koncentrál a Terminator Zero-ban, akárcsak az eredeti Terminátor film.

 

 

A Terminator Zero showrunnerje, Mattson Tomlin elárulta, hogy a sorozat inkább a franchise első filmjére fog hasonlítani, mint a Terminator 2: Az ítélet napja és az azt követő folytatások akcióközpontú látványvilágára. A Terminator Zero egy sci-fi anime, amely a Terminátor franchise-t bővíti majd egy olyan történettel, amely közvetlenül a T2 eseményei után játszódik. Ez egyben a franchise visszatérését is jelenti a televízióba tizenöt évvel a Terminátor: Sarah Connor krónikái sorozat törlése után. A sorozat ezúttal a Netflixen kerül adásba, nyolc epizódos formában. Timothy Olyphant adja majd a Terminátor hangját.

A Los Angeles-i 2024 Anime Expón (a CNET-en keresztül) a Terminator Zero showrunnerje, Mattson Tomlin elmondta, hogy a sorozat a Terminátorhoz hasonlóan a horror műfajához áll majd közelebb, kegyetlen gyilkológéppé téve őt.

Sorozata James Cameron eredeti, 1984-es filmjének „sorozatgyilkos” robothorrorját eleveníti fel a franchise többi részének blockbuster akció-látványossága helyett. A sorozat sok szempontból az eredeti nemek szerinti átdolgozása, mivel ebben egy magányos Terminátort küldenek majd egy Japánban élő férfi tudós (Andre Holland) levadászására, akinek védelmezője egy női ellenállási harcos (Sonoya Mizuno) lesz a jövőből.

 

 

Terminator Zero

 

 

A Terminator Zero kisebb léptéke lehet az, amire a franchise-nak szüksége van?

 

A Terminátor-franchise a történelem egyik legikonikusabb filmsorozata. Ez nagyrészt A Terminátor és a Terminátor 2: Az ítélet napja című filmek erejének és kulturális maradandóságának köszönhető. Megjelenésekor a Terminátor 2: Az ítélet napja volt a valaha készült legdrágább film. A Terminátor-franchise évek óta próbálja megragadni az akkori filmet azzal, hogy blockbuster akciófilmek folytatásait készíti, amelyek azonban nem tudtak felnőni a T2 magasra tett lécéhez, amely inflációval nem korrigálva még mindig a franchise legnagyobb bevételt hozó filmje.

A pozitív kritikák ellenére a Terminator: Sötét végzet című filmje anyagi bukás lett – a közönség érdektelensége az olyan filmek miatt lehetett, mint a 2009-es Megváltás (Salvation) és a 2015-ös Genisys.

Öt év telt el az utolsó film megjelenése óta. Úgy tűnt, hogy a franchise-t még hosszabb időre jegelték, amíg be nem jelentették, hogy a Terminator Zero-t fejlesztik. A sorozatot először 2021 februárjában jelentették be.

A Terminator Zero megközelítése, miszerint felkarolja az első film horrorfilmes hangvételét, jó irányba mutat. Ha a Terminator 2: Az ítélet napja akcióját nem lehet felülmúlni, akkor a kisebb léptékűség és a franchise gyökereihez való visszatérés lehet a módja annak, hogy újjáépítsük a hírnevét. Olcsóbb befektetés a horror, mint az akció.

Mivel az anime évről évre népszerűbb, a sorozat esélyes arra, hogy egyszerre legyen az, amire a Terminátor-rajongók ennyi éven át vártak, és egyben egy új belépési pont a franchise-ba egy olyan közönség számára, akik eddig talán nem érdeklődtek a franchise iránt.

A 2024. augusztus 29-i premier nemcsak a Skynet elindításának napjára utal. Hanem napra pontosan 40 évvel azután érkezik, hogy A Terminátor a mozikba került. Így külön frappáns, hogy a sorozat az első film hangvételét felölelve ünnepelje negyvenedik évfordulóját.

Forrás: CNET

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."