Nintendo Switch 2: lesz, amiben a Steam Deck jobbat ad nála? [VIDEO]

Felettébb furcsa szituáció kerekedhet ki, ha igaz, amit most hallani a Nintendo következő generációs konzoljáról, amelyet hamarosan tényleg be kell jelentenie a cégnek, ha azt ki is szeretné adni 2025 márciusáig…

 

Moore’s Law Is Dead lent beágyazott videójában válaszolt egy kérdésre a Nintendo Switch 2 teljesítményhatékonyságáról és várt teljesítményével kapcsolatban. A YouTube-os szerint a nagy N új készüléke handheld módban nagyobb boost órajelet tud majd az eredeti Switch-csel szemben, miközben tovább használhatjuk a jobb akkumulátor-élettartamnak köszönhetően. Ventillátormentes hűtési megoldást használ, és mindössze 5W-ot fogyaszt handheld módban, míg dokkolva 15-30W fogyasztású lesz egy jóval erősebb hűtési rendszerrel a dokkban. Összehasonlította az AMD hasonló 5 nanométeres chipjeivel a Nintendóét, és szerinte hatékony technológiáról van szó, ugyanis kedvező fogyasztásúnak tervezték azt.

A szivárogtató szerint a Switch-utód készülék képes lenne mindegyik játékot futtatni, amit a Steam Deck is, de lenne pár fontos különbség. A Nintendo konzoljának magjai feltehetőleg nem lesznek olyan erősek mint amit a Valve gépében találhatunk, így a játékokat nem futtathatná ugyanolyan jól. Ha a Steam Decken valami 90 FPS-sel fut, a Switch 2-n a frame rate 60 FPS lenne, ha valami pedig 60-on, a japán cég gépén 40-45 FPS-t kapnánk VRR-rel (változó képfrissítési rátával). A konzol GPU-ja támogatja az Nvidia DLSS-t, így az nagyobb felbontáson futtathatná, és esetleg a sugárkövetés (ray tracing) is szóba jöhetne.

A Nintendo Switch 2 így nagyobb felbontást érhetne el a Steam Decknél, de cserébe a frame rate nem lenne annyira jó. Ez persze a JELENLEGI Valve-masinával való összevetés lenne, de Gabe Newellék tuti dolgoznak már a következő generációs Steam Decken (az OLED modell csak egy frissítés volt), és nem sok értelme lenne a többi handheld PC-vel (pl. Asus ROG Ally, Lenovo Legion Go, vagy egy Inteles példával élve MSI Claw…) összevetni a nagy N gépét.

A Switch 2 hivatalosan március végéig be lesz jelentve, de valószínűleg addigra meg is fog jelenni.

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)