Ingyen letöltések PlayStation Plus nélkül: a Sony nem veri nagydobra!

Nem minden esetben szükséges PlayStation Plus-előfizetés (mindegy, hogy milyen szint) ahhoz, hogy ingyen letölthessünk játékokat a PlayStation Store-ról, és nem free-to-play címekben kell gondolkodni.

 

Kicsivel több mint egy hónapon át szüneteltette a Sony a hűségprogramját, ugyanis a PlayStation Stars június folyamán nem volt elérhető. Ez egy ingyenes program, amivel pontokat lehet gyűjteni, és ezeket a PlayStation Store-on beváltható összegekre is átválhatjuk, illetve digitális gyűjthető tárgyakat is lehet a pontokból szerezni. Utóbbiakat aztán ki lehet tenni a képletes polcra a PlayStation mobilos applikációjában. A pontokat úgy szerezhetjük meg, hogy könnyű feladatokat teljesítünk például a legújabb PlayStation Plus-címekben (az egyik júliusi Essential játékról a nap során már szó volt), trófeákat szerzünk, vagy csak játékokat vagy DLC-ket veszünk a PlayStation Store-on.

A Sony hetekkel később ismerte csak el, hogy a PlayStation Stars leállt, és nem nagyon tudták a játékosok, hogy miért is történt mindez, de a csillaghullás befejeződött, ugyanis lassan több régióban ismét elindítják a programot. Ha a PlayStation Stars logóra bökünk az applikációban, vagy ha a programnak szánt weboldalt felkeressük, akkor ezzel az üzenettel futhatunk össze: „A PlayStation Stars hamarosan visszatér szakaszos regionális bevezetések formájában. Köszönjük a türelmedet, és szeretettel várunk vissza.”

A Sony még nem közölt dátumokat a nyugati újraindulással kapcsolatban, de Ázsia több régiójából is hallani lehet, hogy a PlayStation Stars újra elérhető lett. A hűségprogramnak négy szintje van. A másodikat úgy érhetjük el, hogy veszünk egy teljes játékot a PlayStation Store-on, illetve egy viszonylag ritka trófeát is megszerzünk. A harmadik szinthez már két teljes játék megvásárlása szükséges, a ritka trófeákból pedig nem egyet, hanem 32-t kell szerezni, ami jelentős ugrásnak nevezhető. A negyedik szinthez már négy játékot kell megvásárolni, a trófeákból pedig 128-at kell elérni.

De a Sony miért nem mond sokat e programról? Csak nem az a helyzet, hogy itt is alacsony az érdeklődés, ahogy a PlayStation VR2 esetében is talán a gyenge eladások miatt nem közölnek adatokat?

Forrás: Gamingbible, Sony

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.