Egy új Mafia is készül a Take-Two-nál egy be nem jelentett remake mellett?

A 2K, a Take-Two leányvállalata valami érdekesen töri a fejét, ugyanis olyasmi is készülhet, amire nem nagyon számítunk.

 

A Take-Two nem nagyon szokott remake-ekkel foglalkozni, de volt példa rá, ugyanis a Mafia: Definitive Edition ilyesmi volt. Ennél több is készülhet, ugyanis a 2K egyik 3D-s művésze és mozgásdigitalizációs animátor, Brett Shupe LinkedIn-profilja elárulta, hogy mi minden készülhet a kulisszák mögött. 2022 februárja óta (tehát az utóbbi két és fél évben) sok projekt megfordult a kezei alatt. Közéjük tartozott az új Mafia, a BioShock 4 (ami még mindig felettébb messze lehet a megjelenésétől… erről nemrég írtunk), egy törölt Supermassive Games játék (kódneve: Erebus), és egy „érkező, be nem jelentett remake”.

Szóval a Mafia továbbra is a Take-Two tervei között szerepel, de messze nem olyan fontossággal mint a Grand Theft Auto VI, ami 2025 őszén a PlayStation 5-re és az Xbox Series-re is megjelenik, és biztos majd dőlni fog a lóvé a kiadóhoz. De milyen remake-ről lehet szó pontosan? Az egyik gyanús játék 2012 egyik kellemes meglepetése lehet: a Spec Ops: The Line azért tűnt fel, mert idén eltűnt az online boltokból a TPS, ami a megjelenésekor nem kapott nagy üdvrivalgást, de idővel kultikus játékká vált, amiről akár órákon át is lehetne beszélgetni, annyira mélyre megy a pszichológiában a történet a környezeten keresztül.

Egy másik lehetőség a BioShock lehet, ami azért logikus, mert elvégre készül a BioShock 4 is. A franchise már több mint egy évtizede nem kapott új játékot, hiszen 2013-ban jött ki a BioShock Infinite. Bár az első két részből volt azóta újrakiadás, azok csak inkább remasterek voltak, így ennél nagyobb kaliberű projektben kellene gondolkodni, ha valóban ebből az IP-ből készül a remake.

Sajnos csak találgatni tudunk, hogy miből készülhet a remake. Remélhetőleg valami felettébb izgalmas lesz az.

Forrás: MP1st, LinkedIn

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)