RPG-t szeretne fejleszteni a Sonic Team vezetője! [VIDEO]

Költői kérdést is feltett Iizuka Takashi, a Sonic Team csapatának vezetője: „hogyan jutottunk el oda, hogy harminc év alatt nem volt egy RPG sem?”

 

A Sonic a SEGA egyik alapvető franchise-ának tekinthető, így ezzel kapcsolatban a japán kiadó mindent megtesz, hogy a közönség figyelmét elnyerje. Viszont a szupergyors sündisznó eddig nem nagyon bukkant fel az RPG műfajban. Volt azért egy szerepjáték, ugyanis 2008-ban a Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood a Nintendo DS-re ez volt. Csakhogy ezt nem a Sonic Team készítette, úgyhogy nem házon belüli fejlesztés volt. (Viszont az hatalmas meglepetés lehet, hogy ki csinálta: a BioWare!)

A Good Vibes Gaming készített nemrég interjút Iizukával, aki ezt nyilatkozta: „Én személy szerint szeretem a szerepjátékokat. Az RPG játékforma nagyon szórakoztató, és még arra is gondoltam magamban, hogy „az elmúlt 30 évben nem csináltunk Sonic RPG-t”, és megkérdeztem magamtól, hogy „miért nem csináltunk egy Sonic RPG-t ennyi idő alatt?. hogy jutottunk el 30 évig egy RPG nélkül?” Szóval remélhetőleg szeretnék egy Sonic RPG-n dolgozni valamikor, mielőtt nyugdíjba vonulok a SEGÁtól. De tudod, ez most még csak egy álom, jelenleg nincsenek konkrét tervek.”

Nem lenne egyszerű feladat a műfajban olyasmit csinálni, ami egyrészt illene Sonic-hoz, pláne akkor nem, ha az nem egy handheld méretű projekt lenne (azért egy Nintendo DS-játék messze nem volt akkora mint egy PlayStation 3-as, Xbox 360-as cím). Egy RPG általában lassabb tempójú szokott lenni. Sonic pedig gyors. Ha esetleg egy akció-RPG-ben gondolkodna a Sonic Team, az talán kivitelezhető lenne anélkül, hogy maguk mögött kellene hagyni a franchise-ra jellemző sebességet.

Eközben a Sonic Team következő játéka a 2011-ben megjelent Sonic Generations új verziója, a Sonic X Shadow Generations, ami október 25-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re. Shadow új játszható karakter lesz, és saját sztorimódot kap benne.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu