Dragon Age: The Veilguard: miért nem használhatjuk a vérmágiát?

A BioWare vezető írója elmagyarázta, hogy a Dragon Age 4-ben miért nem lesz lehetőség erre a mágiára, ugyanis csak az NPC-k vethetik majd ezt be.

 

Ha mágust választunk karakterünknek (Rook lesz a neve), vérmágussá nem fejleszthetjük. Death Caller (nekromanta), Spellblade (közelharc mágiával megerősítve), vagy Evoker (elemi hatású, tűz, jég, villám varázslatok) lehet belőle. A vérmágia (Blood Magic) viszont kimarad, holott a Dragon Age: Originsben, illetve a Dragon Age II-ben is lehetett ilyesmit választani. A negyedik részből is kimarad, és eleinte ezt azzal magyarázta a BioWare, hogy Rook sokkal jobb lehetőségeket kap a játékban.

Most viszont ezt részletesebben megmagyarázta Patrick Weekes, a BioWare vezető írója, aki David Gaider helyét átvéve vezényli a Dragon Age franchise-ot: „A vérmágia valószínűtlen (még a jövőbeli játékokban is a játékos karaktereinek), mert a hatalomnövelésről áttértünk arra, hogy valóban a kulcsa legyen egy csomó olyan csúnya dolognak, amit nem szeretnénk, ha a hősök csinálnának. Szerintem etikailag semleges lehet, ha csak a saját véred használod, de miután láttam, hogy a Dragon Age 2-ben és a Dragon Age Inquisitionben az agykontroll és a démonmegkötés szükséges részeként használták, ez nem az az út, amin most a hősöknek végig kellene járniuk.”

A vérmágia tehát vért igényel, cserébe eléggé erős varázslatokat lehet előadni (például az agykontroll, vagy a démonok megidézése). A Dragon Age franchise története alapján Thedas legnagyobb részét a Tenviter Imperium a vérmágia segítségével foglalta el, de manapság már nem javasolják a használatát (hivatalos szinten pláne). De helyette lehet valami más, mert Weekes azt is írta, hogy a HP-nk használata a több spell megidézéséhez egy jó játékmenetes csavar, akik szeretnek kockáztatni, és lehet, hogy a fejlesztőknek van alternatív megoldása erre, de a vérmágia a hősünk számára kizárt.

A Dragon Age: The Veilguard valamikor az ősz folyamán fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)