A Warner tehet róla, hogy a Batman: Arkham fejlesztőcsapata ennyire besült a Suicide Squad: Kill the Justice League-el?

Állítólag a Warner Bros. Discovery (WBD), a kiadó teljesen más állásponton van mint a Rocksteady; a stúdió most mindent meg akar tenni, hogy a közönség ismét elismerően tekintsen rájuk…

 

A 4chanen bukkant fel egy pletyka, amit érdemes kétkedéssel fogadni, ugyanis a site nem éppen a megbízhatóságáról ismert, de amiről szó lesz, az hihetőnek tűnik. A Rocksteady szeretné, ha a játékosok ismét bíznának bennük, mert a Suicide Squad: Kill the Justice League hatalmas bukás volt, és a közönségnek az sem tetszett, hogy a Batman: Arkham Shadow egy VR-játék lesz. A stúdió viszont egy Justice League-játékon (Igazság Ligája) is dolgozna. Grafikailag több elemet is átemelne a kudarcosnak nevezhető Öngyilkos osztag-játékból, de ezúttal egy egyjátékos AAA játékot szeretne a Rocksteady csinálni.

Csakhogy a WBD álláspontja ellentétes a Rocksteady-ével. A vezérigazgató, David Zaslav, illetve az igazgatóság szerint a játék-mint-szolgáltatás (GaaS – Game-as-a-Service) modellben van a jövő, és nem akarják elfogadni, hogy a Suicide Squad pont a kérdéses modell miatt bukott meg. A WBD adna egy új esélyt a Rocksteady-nek, de a játékuknak GaaS modellt kell használnia. A legtöbb benyújtott tervezet inkább arról szól, hogy hogyan működne a játékban a monetizáció, így nem a játékmenet és annak mechanizmusai állnak a középpontban, ugyanis ennyira mohó a kiadó. Van egy koncepció az Arkham Knight folytatására is (Batman és Superman összeáll, hogy a Liga létrejöjjön, de a Warworld bolygóról Mongol elrabolja őket).

A monetizáció itt úgy lépne képbe, hogy csak Batman és Superman lenne a megjelenéskor játszható, de pár másik szegmensben Wonder Woman, Flash és Green Lantern is játszható lehetne. Minden karakter rájuk koncentráló szezononként jelenne meg. A Suicide Squad: Kill the Justice League-ből Metropolis, a Batman: Arkham Knightból pedig Gotham City egyes részei lennének újrahasznosítva, a megjelenés után pedig Themyscira vagy Keystone City lenne tartalmi bővítés. Ha a Warworld utat járja be a játék, akkor ezek csak imitációk lennének, nem pedig a valódi városok.

Jelenleg nagyon alacsony a Rocksteady-n belüli morál. A fejlesztők és az alkalmazottak csak egy szórakoztató játékot csinálnának (ilyenek voltak a Batman: Arkham címek is), de a WBD egyszerűen köti az ebet a karóhoz. A pletykák szerint a Monolith is a GaaS-erőltetéssel küszködik. A WBD arra kényszeríti a stúdiót, hogy dolgozza át a Wonder Woman-játékát az élő szolgáltatásos modellre a battle passokkal és a külön értékesített skinekkel, miközben a játék továbbra is egyjátékos lenne, bár a barátainkkal közösen is játszhatunk benne.

Mindez nem hivatalos, de logikusnak hangzik…

Forrás: Reddit, 4chan

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu