The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom: linkel-e Linkkel a Nintendo?

Az új Zeldában Zelda lesz a főszereplő, de ennél kissé kacifántosabb lehet a helyzet, ugyanis egy korhatár-besorolással foglalkozó bizottság nem ezt állítja!

 

Az amerikai ESRB kiértékelte a The Legend of Zelda: Echoes of Wisdomot, és a meghatározásban van egy rövid mondat, ami a Nintendo eddigi információit árnyalja: „Linket irányítva a játékosok egy kardot és nyilakat használnak az ellenfelék legyőzésére.” Erre lehetne mondani, hogy biztos csak a prológus során, azaz a játék elején irányíthatjuk Linket, de ez sem biztos. A játék elején mindenesetre úgy tűnik, hogy tényleg ő lesz a főszereplő!

Később pedig úgy jöhet szóba játszható karakterként, hogy Zelda megmenti Linket, és így rá is válthatunk, hogy Zelda pihenhessen. Egy másik opció is szóba jöhet, és ez már sokkal jellemzőbb a Nintendóra: lehet, hogy ha végigjátsszuk a The Legend of Zelda: Echoes of Wisdomot, akkor megnyílik Link mint játszható főszereplő, de kisebb módosításokkal, mert valószínűleg a Tri Rod nem lesz a birtokában. A videó alapján az is felfedezhető, hogy Zelda nem tud nyolc irányba mozogni, és Linknek kicsit szabadabb mozgást kellene biztosítani, hogy ezzel is eltérő játékélményt kínálhasson a közönségnek.

Zeldán és bölcsességén múlik, hogy megmentse Hyrule királyságát. Hyrule népe eltűnik a furcsa hasadékokon keresztül, és az eltűntek között van egy bizonyos kardforgató is. Álljunk össze a titokzatos tündérrel, Trivel, és használjuk a Tri Rod erejét, hogy „visszhangokat” (echókat) hozhassunk létre. Ez alatt a környezetben található dolgok másolataira kell gondolni. Aztán hozzuk létre újra ezeket a visszhangokat, amikor csak szeretnénk, hogy megoldjuk a rejtvényeket és legyőzzük az ellenséget. Használjuk a vizesblokkok visszhangjait, hogy új magasságokba jussunk, készítsünk hidakat régi ágyakból, vagy dobáljunk köveket az ellenségre, esetleg találjuk meg a visszhangok saját, kreatív kombinációját, hogy a saját módszerünket alkalmazhassuk. Még a szörnyek echóit is létrehozhatjuk, hogy melletünk harcoljanak.

A The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom szeptember 26-án érkezik a Nintendo Switch-re.

Forrás: Reddit, ESRB

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu