Az ördögűző Oscar-díjas színésznőjének sötét titka – tragikus bűntett köthető a nevéhez?! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Mercedes McCambridge nevét ma leginkább Az ördögűző démonának szinkronszínészeként ismerjük, ám egy családi tragédia beárnyékolta élete utolsó évtizedeit…

 

 

A filmművészet történetét számos tehetséges és elkötelezett színész gazdagította, mint például Charlie Chaplin vagy a modern idők egyik legelismertebb színésze, Joaquin Phoenix. Azonban sok színész, bármennyire is lenyűgöző volt a vásznon, gyakran szenvedett saját tettei következményeitől. Egy ilyen színész Mercedes McCambridge, aki bár szakmailag sokat elért, családjára nem tudott kellő figyelmet fordítani. Ez pedig egy szörnyű gyilkosságsorozathoz vezetett.

McCambridge 1916-ban született, és elismert rádió-, film- és televíziós színésznő volt, aki Oscar-díjat nyert a legjobb női mellékszereplő kategóriában az A király összes embere (All the King’s Men) című filmmel (1949). Legismertebb szerepe Az ördögűző démonának szinkronhangja.

Miközben McCambridge sikeres szakmai karriert futott be, családjára, különösen szeretett fiára, John Lawrence Fifieldre (később John Lawrence Markle) nem tudott hasonló hatást gyakorolni. Mi vezetett John Markle családjának tragikus meggyilkolásához 1987-ben, és hogyan kapcsolódik ez az eset McCambridge-hez?

 

Az ördögűző színésznője és a fia

 

Mielőtt rátérnénk a tragikus eseményekre, fontos megvizsgálni John Markle gyermekkorát és kapcsolatát anyjával, Mercedes McCambridge-dzsel. John Markle 1941. december 25-én született Kaliforniában. McCambridge 1946-ban elvált John apjától, William Fifieldtől, majd 1950-ben újraházasodott Fletcher Markle film- és televíziós rendezővel.

John nyolc éves volt, amikor anyja Oscar-díjat nyert. Gyermekkora zűrzavaros volt, mivel sem biológiai anyja, sem nevelőapja nem fordított rá elég időt. Így egy házvezetőnő nevelte, amit McCambridge soha nem ismert el. John 1968-ban szerzett mesterfokozatot a Kaliforniai Egyetemen, és ugyanebben az évben feleségül vette Christina Mullt.

Miután 1973-ban közgazdaságtanból doktorált az UCLA-n, különböző cégeknél dolgozott, mielőtt a Stephens Inc.-nél megállapodott volna. Itt gyorsan a szervezet alelnöke lett. Annak ellenére, hogy szakmailag sikeres volt, John Markle mindig anyja elismerésére vágyott, ami végül a huszadik század egyik legvéresebb gyilkosságsorozatához vezetett.

 

John Markle, a sikkasztó

 

John Markle, aki kiváló volt a számvitelben, mindössze nyolc hónap alatt lett a szervezet alelnöke. Egy régi viktoriánus házban élt feleségével, Christine-nel és két gyermekükkel, Amyvel és Suzanne-nal. Bár messze élt Oscar-díjas anyjától, John mindig az ő elismerésére vágyott.

Hogy lenyűgözze anyját, számlát nyitott a Stephens Inc.-nél, ám saját anyagi helyzete fokozatosan romlott. Titokban sikkasztott a munkahelyéről, hamis befektetési veszteségeket könyvelt el, és a nyereséget anyja számlájára helyezte, bizonyítandó, hogy mennyire jól teljesít.

Azonban 1987 októberében egy chicagói brókercég figyelmeztette a Stephens Inc.-t a könyvelési eltérésekre, ami vizsgálatot indított és felfedte John sikkasztását.

Miután 1987. november 13-án elbocsátották, a cég választási lehetőséget kínált neki. Hagyjon McCambridge-re 1,2 millió dolláros adósságot kamatokkal, vagy kérjen tőle 600 000 dollárt készpénzben, a fennmaradó összeget pedig halála után fizessék ki. McCambridge azonban visszautasította. 1987. november 16-án éjjel John Markle borzalmas döntést hozott, miután elvesztette egyetlen reményét, hogy helyrehozza élete legnagyobb hibáját.

 

John utolsó levele

 

Öngyilkossági levelében John bevallotta, hogy meggyilkolta feleségét és lányait, majd felhívta ügyvédjét, Richard Lawrence-t, mielőtt tizenöt perccel később végzett magával. A legmegdöbbentőbb rész azonban a véráztatta Halloween-maszk volt, amelyet a nyomozók szerint viselt, miközben hidegvérrel megölte családját. A nyomozók egy levelet is találtak, amelyet John anyjának írt, kifejtve, mennyire csúnyán bánt mindig is vele és a szeretteivel.

A levélben John azt is kijelentette, hogy ha anyja kártérítést ajánlott volna fel a Stephensnek, ő életben maradhatott volna és új munkát találhatott volna, teljes mértékben anyját okolva családja haláláért. John Markle és szerencsétlen felesége és gyermekei tragédiája hátborzongató történet. Mercedes McCambridge további tizenhét évet élt. Nem tudni, hogy vajon elszámolta-e lélekben azzal, milyen következményekkel járt, hogy édesanyaként csődöt mondott…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu