A játékipar egyik legnagyobb országában elképesztő zuhanást láthatunk az eladások terén!

Csökken a játékipar lendülete, sőt, talán már-már meg is áll, ugyanis az egyik legfontosabb országban egy akkora csökkenésről számolhatunk be 2024 első hat hónapjában, hogy azt még nehéz elképzelni is.

 

Világszerte csökkenő tendenciát mutatnak fel a játékeladások, de az egyik országban ez jelentős mértéket öltött. Tény, hogy Európában is ezt látni (főleg az Xbox körül, ami miatt pletykaként már felbukkant az, hogy a Microsoft ebben a régióban leállíthatja a konzoleladásokat!), de az Egyesült Királyságban az év első felében 30%-os csökkenés volt. 2024 első hat hónapjában nem láttunk hasonló számban nagyobb játékokat megjelenni mint tizenkét hónappal korábban.

Az Entertainment Retailers Association szerint a bolti és digitális értékesításek együtt hozták össze a 29,4%-os mínuszt. Mégis jelentősen nagyobb játékos eladások voltak mint a zeneiek (bakelitlemezek, CD-k, letöltések), bár a zenei piac 7,9%-os plusszal zárt (163,8 millió font). A bolti eladások 40%-kal csökkentek (111,7 millió fontra), a digitálisak pedig 23-mal (263,9 millió fontra). Sok okot is meg lehetne nevezni az eredmények miatt, de az egyik magától értetődő opció az, hogy az embereknek nincs pénzük játékokat vásárolni. A digitális játékok olcsóbbak, és gyakran jelentős kedvezménnyel egy külsős weboldalon meg lehet vásárolni azokat.

Az Entertainment Retailers Association vezérigazgatója, Kim Bayley szerint nehéz volt a játékipar első 2024-es féléve a nagyobb játékok hiánya miatt, de optimisták a második félév kapcsán, mert akkor szoktak jönni a nagyobb címek. Idén mik ezek? A Silent Hill 2 Remake, a Super Mario Party Jamboree, a Call of Duty: Black Ops 6, vagy az Assassin’s Creed Shadows is annak nevezhető.

Az Egyesült Királyság megélhetési válsággal küszködik, így az embereknek a túlélésre kell játszaniuk, így a játékok vásárlása nem prioritás számukra. A játékokból származó jövedelem 2012 óta először esett vissza a filmipar eredményei mögé! A játékiparban nem véletlenül vannak tömeges elbocsátások, törölt játékok, illetve bezárt stúdiók.

Forrás: WCCFTech, Entertainment Retailers Association

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu