Az Agymenők sztárja, Bob Newhart, 94 éves korában elhunyt

MOZI HÍREK – Az Emmy-díjas komikus, Bob Newhart 94 éves korában elhunyt. Newhart legismertebb szerepei az Agymenőkben és az Ifjú Sheldonban voltak, de karrierje számos más kiemelkedő állomást is tartalmazott.

 

Bob Newhart, az Emmy-díjas komikus és a humorműfaj egyik ikonikus alakja 94 éves korában hunyt el – jelentette a mafab.hu. Newhart 1929. szeptember 5-én született George Robert Newhart néven Oak Parkban, Illinois államban. Egyedi stílusú humorával és beszédhibáival vált híressé, amelyek komikus előadásainak szerves részévé váltak.

Newhart 1960-ban vált híressé a Grammy-díjas komédiaalbumaival, mint a The Button-Down Mind of Bob Newhart és a The Button-Down Mind Strikes Back!, amelyek megalapozták a lemezes komédia aranykorát. Ezek az albumok nemcsak az első helyet érték el a Billboard listán, hanem több millió példányban is elkeltek.

Televíziós karrierje 1961-62-ben indult a The Bob Newhart Show-val, de igazán ismertté a CBS-en futó The Bob Newhart Show (1972-78) című sitcom tette, ahol egy chicagói pszichológust alakított. Ez a műsor az egyik legnézettebb sorozat volt Amerikában, és Newhart Emmy-jelölést kapott írói munkájáért.

Később egy másik sikeres CBS szitkomban, a Newhartban szerepelt 1982-től, amelyben egy Vermontban lévő fogadótulajdonost alakított. Ezért a szerepéért megkapta pályafutása egyetlen Emmy-díját 1993-ban.

További jelentős szerepei közé tartozik az Ifjú Sheldon és az Agymenők, ahol Proton professzort alakította néhány epizódban. Emellett olyan filmekben is szerepelt, mint a Mi a manó (Elf), ahol Papa Elfet játszotta, és a Doktor szöszi 2 (Legally Blonde 2: Red, White & Blonde), ahol Sid Postot alakította.

Bob Newhart hosszú és sikeres karriert futott be, és humorával generációkat nevettetett meg. Emlékét örökre megőrizzük.

Forrás: Mafab

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu