Megdöbbentő párhuzam: a Trump elleni merényletkísérlet kísértetiesen hasonlít egy 1992-es filmjelenetre, a híres rendezője pokolian dühös!

MOZI HÍREK – Egy régi film és a Donald Trump ellen elkövetett merényletkísérlet közötti hasonlóságok számos összeesküvés-elméletet szültek, melyek közül a legvadabb azt állítja, hogy a támadást megrendezték. Tim Robbins, az 1992-es Bob Roberts című áldokumentumfilm rendezője és főszereplője, határozottan elutasítja a filmje és a Trump elleni lövöldözés közötti párhuzamot, miközben felszólít a politikai gyűlölet megszüntetésére.

 

A Bob Roberts és a friss merényletkísérlet összehasonlítása azt sugallja, hogy a republikánus elnökjelölt elleni támadást valójában megrendezték, hogy politikai előnyre tegyen szert. Az 1992-es szatírában Robbins maga játssza a címszereplőt, egy jobboldali folkénekes-politikust, aki egy szenátusi helyért versenyez. Bob Roberts egy elkötelezett republikánus, akit egy újságíró (a fiatal Giancarlo Esposito alakításában) követ, hogy leleplezze a korrupcióját. Amikor Roberts hátrányba kerül a demokratikus ellenfelével szemben a közvélemény-kutatásokban, merénylet célpontjává válik egy kampányeseményen – véletlenül szintén Pennsylvaniában.

 

Kezdetben Esposito újságíró karakterét gyanúsítják, de tisztázza magát, viszont az incidens növeli Roberts népszerűségét, és végül megnyeri a választást. Később azonban az újságíró számára világossá válik, hogy a lövöldözés csak egy színjáték volt, amelyet szimpátia szavazatok begyűjtésére rendeztek meg. Robbins, aki később Oscar-díjat nyert a Titokzatos folyó-ban nyújtott alakításáért, egy korábbi SNL-szkeccset bővített ki ebbe a teljes hosszúságú áldokumentumfilmbe. A filmben szerepelt még Alan Rickman, Ray Wise, Susan Sarandon, és Jack Black is, akinek ez volt az első filmszerepe, és aki a napokban magyarázkodni kényszerült egy zenésztársa Trump-merényleten viccelődő megjegyzése miatt.

 

Jack Blacknek nincs köze az összeesküvés-elméletekhez, amelyek önállóan terjedtek el az interneten. Robbins válaszképpen a Twitteren hívta fel azok figyelmét, akik párhuzamot vonnak a filmje és a Trump elleni lövöldözés között, hogy a múlt heti pennsylvaniai merénylet valódi fenyegetés volt egy volt elnök életére nézve.

„Azok, akik tagadják, hogy a gyilkossági kísérlet valós volt, valóban zavart elmeállapotban vannak. Egy emberre rálőttek. Egy másikat megöltek. Lehet, hogy politikailag nem értesz egyet velük, de ez szégyen. Fejezzétek be a vak gyűlölködést. Ők amerikai honfitársaink. Ez a kollektív gyűlölet megöli a lelkünket, és felemészti azt, ami megmaradt az emberségünkből” – fogalmazott Robbins. Robbins független politikai álláspontjáról ismert, 2000-ben egy zöldpárti jelöltet támogatott, később demokrata politikusokat, és 2016-ban nyilvánosan kritizálta Hillary Clintont, amikor a demokraták szocialista szárnyához tartozó Bernie Sanders mellett kampányolt.

Forrás: Slashfilm

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu