A Microsoft megtörte a csendet a tegnapi óriási leállások miatt; Musk megint beszólós kedvében volt!

TECH HÍREK – Elon Musk nem akarta szó nélkül hagyni a tegnapi gigászi kiesést, ami a pénzügyi rendszerektől a reptereken át még a médiára is hatással volt…

 

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója beismerte, hogy a cég partnere, a Crowdstrike okozta a nagy kiesést. Egy olyan szoftverfrissítést publikáltak, ami a számítógépeket működésképtelenné tette szerte a világon. Hozzátette, hogy a redmondi techóriás a Crowdstrike-kal közösen igyekszik kijavítani a hibát. Erre persze beszólt Elon Musk, a Twitter, a Tesla és a SpaceX tulajdonosa, és naná, hogy a rá jellemző stílusban tette…

A technológiai kiesés lassan fog csak befejeződni, és nem csak egy régió volt érintett, hanem több is, ugyanis az Egyesült Államokon túl Európa és Ausztrália is küszködött a Crowdstrike shitstrikejával (ezt a kifejezést jobb, ha nem fordítjuk le). A bankszolgáltatások, a vasutas rendszerek, az ellátási láncok sem maradtak ki a „jóból”, ami azt jelenti, hogy a túlzott központosításnak vannak negatívumai is, ugyanis ha mindannyian a Crowdstrike-ra és a Microsoftra támaszkodnak, akkor így az egész világ leállhat.

De mi volt Musk reakciója? Először azt reagálta a Twitteren, hogy a Crowdstrike kiesése az autók ellátási láncában is káros, majd pár perccel később megerősítette, hogy a Crowdstrike-ot mindegyik rendszerükről törölték, végül pedig azt, hogy sok beszállítójuk és a logisztikai cégek továbbra is erre támaszkodnak, így nem lehet teljes egészében, mondhatni nyomtalanul eltüntetni a Crowdstrike-ot. A Microsoft nemzetközi technológiai szerepe talán túlzottan domináns lett az OpenAI-ba való befektetése miatt, és olaj volt a tűzre az Azure Cloud Computing rendszerük felkínálása a mesterséges intelligenciával dolgozó cégeknek.

A Microsoft részvényeinek értéke nem változott jelentősen, de a Crowdstrike a kezdeti 3%-os plusz után 11%-os mínusszal lement 294 dollárra. Musk egyik kommentjét még ki kell jelentenünk: szerinte ebben az esetben az antivírus-szoftver volt a vírus, és itt a Crowdstrike-ra gondolt.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu