Kicsoda valójában X-23 és mit keres a Deadpool & Rozsomákban?! Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes!

MOZI HÍREK – X-23 karaktere már körülbelül 20 éve létezik, de a közönség nagy része csak a kritikusok által elismert Logan című filmben játszott szerepe révén ismerte meg…

 

 

Annak ellenére, hogy a Deadpool & Rozsomák kevesebb mint egy hét múlva nyit, úgy döntöttek, hogy kiadnak még egy trailert, amelyből kiderül, hogy egy rajongók által kedvelt karakter is csatlakozik a filmhez. A harmadik Deadpool-film egy metafilm arról, hogy a karakter a 20th Century Fox X-Men filmes univerzumából a Marvel Cinematic Universe-be kerül. Közben egyúttal egy szerelmes levél és búcsú is a több mint 20 éves, nem MCU-s Marvel-filmektől. A legutóbbi trailerben egy váratlan hős is feltűnt: Laura Kinney, alias X-23, akit Dafne Keen alakít.

A filmben való szerepeltetése és az a tény, hogy Dafne Keen újra eljátssza a szerepét, nagy dolog. A tény, hogy már egy előzetesben felfedték, még nagyobb cameóra utalhat. Persze az is lehet, hogy ez egy újabb meta vicc a Foxnak a karakterrel kapcsolatos elvetett terveiről. Íme minden, amit az X-23-ról tudni kell.

 

 

X-23 Deadpool

 

 

Sorozatból képregénybe

 

X-23, valódi nevén Laura Kinney, azon ritka szuperhős karakterek egyike, akik nem a képregényekben, hanem más médiumokban jelentek meg először, majd később bekerültek a képregények világába. Craig Kyle és Christopher Yost alkották meg az X-Men: Evolution animációs sorozat számára. Először a sorozat harmadik évadának „X-23” című epizódjában tűnt fel 2003. augusztus 2-án, Andrea Libman hangján. A negyedik évad „Target X” epizódjában is szerepelt, Britt Irvin hangján. A karaktert azért hozták létre, hogy a tinédzser X-Men szereplők mellett egy fiatalabb, női Rozsomákot is bemutathassanak, kontrasztot teremtve a kemény, férfias karakter és a fiatal lány között.

X-23 azonnal népszerűvé vált a fiatal nézők körében. Hat hónappal a televíziós debütálása után, 2004 februárjában bekerült a Marvel Comics világába az NYX #3 számában. Eredettörténete az animációs sorozatokban, képregényekben és filmekben is nagyjából változatlan maradt, kisebb módosításokkal. Ő Rozsomák genetikai klónja, aki két adamantium karmot birtokol a csuklójában támadásra, és egy visszahúzható karmot a lábában védekezésre. Ugyanazokkal a regenerációs képességekkel rendelkezik, mint Rozsomák, és bár eredetileg gyilkos fegyvernek nevelték, a Logannal való apa-lánya kapcsolata révén végül hőssé válik. Egy időre átveszi Rozsomák szerepét, amikor Logan meghal a képregényekben.

 

X-23 a mozivásznon

 

Laura Kinney végül 2017-ben, a Logan című filmben tűnt fel. Dafne Keen alakította a karakter fiatalabb változatát, ahol Laura 11 évesként jelent meg, hogy erősítsék a közte és Rozsomák közötti apa-lánya kapcsolatot.

A film nem sokat változtat a karakter eredettörténetén. Laura eredetileg fegyvernek készült, de egy Gabriela López nevű ápolónő megszöktette, és eljuttatta Loganhoz, hogy biztonságban átkeljenek a kanadai határon. Gabriela meghal, és Logan vonakodva elviszi Laurát, felfedezve, hogy az ő „lánya.”

Laura kiváló harcosnak bizonyul, de még mindig gyerek. Logan meghal, miközben őt és a többi mutáns gyereket védi, és azt mondja neki, hogy nem kell fegyvernek lennie, ezzel esélyt adva neki egy olyan életre, amit ő sosem érezhetett. Laura eltemeti Logant az erdőben, és a keresztet X alakba fordítja. A Logan film kiváló kritikákat kapott, és bár Hugh Jackman alakítását méltatták leginkább, Dafne Keen Laura karaktere is kiemelkedő volt a nézők számára. Annak ellenére, hogy a Logan Rozsomák történetének végét jelentette, pletykák keringtek arról, hogy a franchise és az örökség Laura révén folytatódhat, aki az új Rozsomák lehet.

 

 

MOZI HÍREK - Akik évek óta nézik a Marvel filmeket, tudják, hogy egyes címek erősebbek, mint mások. X-23 Deadpool

 

 

Mit keres Laura a Deadpool & Rozsomákban?!

 

Dafne Keen visszatéréséről Laura/X-23 szerepében a Deadpool & Rozsomákban már a film bejelentése óta pletykáltak. Dafne Keene eddig hallgatott a filmben játszott szerepéről, sőt, még a sajtónak is hazudott, ahogy Andrew Garfield tette a Pókember: Nincs hazaút című filmben való részvételéről. Vajon hogyan tűnhet fel a karakter a filmben?

Úgy tűnik, hogy a Deadpool & Rozsomákban szereplő Rozsomák-változat beszélget Laurával, aki lehet, hogy ugyanaz a Loganből, csak idősebb. Dafne Keen most hét évvel idősebb, mint a Logan megjelenésekor. Így a karakter képregény-hűbb változatát játszhatja. A nézők láthatják, mi történt Laurával a Logan eseményei után, és ahogyan ő inspirálta a Rozsomákot az univerzumában, ugyanezt megteheti a Rozsomáknak ebben a másik, lerobbant változatában is. Annak tudatában, hogy a Deadpool & Rozsomák a Marvel-hősök számos különböző változatát fogja bemutatni a Multiverzumból, nem csak az MCU és a Fox X-Men-filmekből, Laura lehet, hogy része lesz az Ürességben lévő ellenállásnak, amely összefog Deadpool-lal és Rozsomákkal, hogy felvegyék a harcot Cassandra Nova ellen.

Dafne Keen szerepeltetése a filmben részben arra utal, hogy a 20th Century Fox a Logan sikere után egy X-23-as filmet fontolgatott.

Mégis, még abban az évben a Disney tárgyalásokat kezdett a 20th Century Fox felvásárlásáról. 2019-re, amikor a felvásárlás megtörtént, az összes fejlesztés alatt álló X-Men-filmet törölték. Úgy tűnt, hogy ezzel véget ért Dafne Keen rövid ideje X-23-ként, a rajongók azonban nem tudták, hogy a „Multiverzum Saga” már a sarkon van, és megnyitotta az ajtót a visszatérése előtt. Mivel a Deadpool & Rozsomák nagy része az időn túli űrben játszódik, ahol az idővonalakat megnyirbálják, egyfajta metatextuális kommentárt láthatunk.

Attól függően, hogy a film hogyan alakul, ez előkészítheti Laura visszatérését a „Multiverzum Saga”-ban. Olyan pletykák is keringenek, hogy a Bosszúállók 5. részét átdolgozzák Bosszúállók vs. X-Men-re, ahol Laura felvehetné a saját Rozsomák jelmezét. Laura a képregényekben hivatalosan 2015-ben lett Rozsomák, két évvel a Logan megjelenése előtt. A Bosszúállók: Titkos háborúk szintén a pletykák szerint egy nagy multiverzum-eposz lesz. Laura és más Fox X-Men karakterek is feltűnhetnek abban a filmben. Laura akár még az MCU X-Men-filmjeinek szereplőgárdájában is feltűnhet. Mivel a Deadpool & Rozsomák sajtókörútja során sokat hangsúlyozták, hogy Hugh Jackman személyében csak egy Rozsomák van, a Marvel Studios talán megpróbálja felrázni a dolgokat az X-Men-filmjükben azzal, hogy X-23-at is szerepelteti Rozsomákként. A Deadpool & Rozsomák július 25-én kerül a magyar mozikba.

Forrás: EW, Forbes

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu